Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Template generátor pro Blogger, Joomla, Drupal, Wordpress

Občas dostanu dotaz, jak upravit template (šablonu) pro blog na Blogger.com, jak přidat menu, přidat sloupec nebo opravit Layout blogu. Většinou doporučuji, ať si zájemce stáhne nějakou free šablonu, neboť pro začátečníky není moc jednoduché hrabat se v tom XHTML kódu a upravovat všechny ty CSS elementy.

Také se mi s tím nechce moc hrát a podle toho taky vypadá ten design tady, ale jsem líný se hrabat v tom kódu a vymýšlet vymyšlené. Jsem asi již zhýčkaný všemi těmi RAD nástroji, CSS generátory, návrháři stránek a Web site template generátory, které používám. Možná mi to také připadá trochu zbytečné, když mi to Google stejně pod rukama může změnit těmi svými vloženými definicemi a externími soubory.

Kdo by měl ale zájem elegantně a rychle vytvářet Web šablony, ať už pro sebe, či na prodej, ať už pro Blogger, Joomla, Drupal, DotNetNuke nebo Wordpress, tak zde má nástroj za pár amerických kaček, který mu s tím pomůže a to bez nějakého ručního kódování. Musím říci, že docela špičkový nástroj!


Artisteer - The Automated Web Designer

Artisteer - Templates Generator

"Visual designer of Web Design Templates, Joomla templates, Drupal themes, Wordpress themes, DotNetNuke skins, and Blogger templates, editing and slicing graphics, coding XHTML and CSS without Photoshop or Dreamweaver."

Sadu asi 10ti výukových videí s detailním popisem začíná toto úvodní představení - Introduction and Overview of Artisteer:



Jak jsem koukal na ceník, tak ta základní verze za $50 umí "jen" export do Wordpress a Blogger templates, ale Standard Edition za asi $130 zvládá všechny ostatní systémy a navíc i export do CodeCharge, což budu muset vyzkoušet. Myslím, že Artisteer je docela dobrý nástroj na generování Web templates jako na běžícím pásu a ta malá investice se musí každému návrháři Web stránek vyplatit.

No a to nejsem ani jejich affiliate a jak pěkně je chválím :-)

3 comments :

Fit řekl(a)...

Vypadá to dobře. Šablon pro Blogger je na netu strašně moc. Stačí hledat v Google "blogger templates" či "blogger themes" a člověk si určitě vybere. Blogger je fajn:-)

Martin Honeš řekl(a)...

Info o Aristeer také na http://www.maxiorel.cz/artisteer-naklikejte-si-sablony-pro-wordpress-joomla-drupal-video

Cayman řekl(a)...

2Martin: Já vím, psali o tom dříve všude možně, ale teprve nedávno přidali podporu pro Blogger.com templates, proto jsem to tady zmínil pro zájemce :-)

Okomentovat