Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Co dělají Riki a Ťupka ve vánoční čas :-)

Náhodně jsem narazil na jedny zajímavé stránky - Riki a Ťupka (reality show o dvoch opiciach), což se mi zdá jako docela povedený nápad a musím sem dát zmínku, jestli to už neznáte. Snad u vás neprobíhají vánoční svátky podobně :-)


- Vianočný špeciál (ukázkový screenshot):



Některé vtípky tam jsou skvělé kameňáky a líbí se mi ta zdánlivá jednoduchost. Viz třeba trilogie - Be productive, Be more productive!, Be even more productive!!! Vidím v tom nápadu zajímavý potenciál a dovedl bych si představit i nějaké business využití, kdyby to autor nedělal jen pro zábavu.

Pěkné a tleskám.


Po obrázcích ještě něco na čtení a přemýšlení:

Pěkný vánoční dárek publikoval Paulo Coelho na svém blogu, což jistě potěší všechny fandy jeho knížek (v originále). Díky jedné dobré duši za link. (Free download bude dostupný jen do prvního týdne v lednu.)

No a ještě odkaz na jeden zajímavý blog s vyjadřováním na rovinu a většinou přesně k jádru věci. Holt, Brazílie umí rozšiřovat obzory, když je na to někdo připraven a má v hlavě jasno. Kéž by na světě bylo více takových otevřených pohledů!

Těch vážných témat se nějak urodilo, tak ještě vrchol koncertu na závěr - Vánoční naděje pro zemi bez naděje. Jak smutně pravdivé...

3 comments :

La Tibor řekl(a)...

Diky moc za link, sakra byls prvni, chystal jsem se aktualizovat linky a nejak sem to nedal driv :(

Btw. koukam na GA a mistni ctenarstvo je fakt zvidave. Takovou kombinaci bounce a prumernyho casu jsem nevidel.

Ty opicky jsou dobry. Coelha uprimne receno nechapu. Nejdriv jsem byl nadsen z jeho knizek, pak mi prisly falesny s tim, ze "to tam je", ale on to nejak popira. Potom ho tu vidim prodavat vse od VW pro krupky (trapne) http://www.youtube.com/watch?v=H0NlIcGWSug a nakonec zacne narusovat institut dusevniho vlastnictvi (cool!). Jestli ma nekdo vysvetleni budu rad.

Jinak to tu i jinde vypada v posledni dobe ponure, ale pokusim se to vylepsit.
Nadeji vidim, jen je potreba si ty sracky priznat a pak zacit neco delat.

Verim tomu, ze jednoho dne bude na Vaclavaku streetparty uplne normalni vec, verim, ze Praha protkana cyklostezkama bude uzasna, verim, ze raci, stiky a sovy, rysi budou zas v cesky prirode. Verim, ze se jednou lidi s usmevem omluvi, kdyz do sebe omylem strci. Verim, ze se kluci prestanou chovat k holkam jak imbecilove a ukazou jim, ze je proc si jich vazit a ze holky nebudou zakomplexovany vypocitavy svine. Verim, ze si jednou sedne prazak s brnakem v Ostrave, daj si dobry pivko treba z malyho pivovaru a budou cumet na hezky holky, nebo budou cumet jen tak. Verim, ze si lidi uvedomi, ze stesti je neco, co vubec neni automaticke, stejne jako lidska prava a ze budou na tom stesti makat. Verim, ze lidi zacnou bojovat se svymi slabostmi a prestanou za ne vinit jine lidi.

Vsichni si mysli, ze ten svet, ve kterym zijem, tak bude navzdy. To je strasna pitomost. Ten svet se uz brzo zmeni - muze byt hezky, nebo horor. At je idealismus pitomost nebo ne, tak objektivne zvysuje kvalitu vaseho zivota a pokud se nahromadi kriticke mnozstvi idealistu, rika se tomu revoluce.

Cayman řekl(a)...

2La Tibor: Bylo mi jasné, že v této době k tobě přiletí nějaký traffic, ale asi nic moc velkého, normální lidi mají vypnuté počítače a ne jako my :-)

Ad ty reklamy a Coelho: nějak v tom nevidím velkej problém, třeba tahle pro HP je docela sympatická (dá-li se to říct o reklamách) a navíc, jeho iniciály k tomu přímo vybízí - PC :-)
http://www.youtube.com/watch?v=Oaybo46kMC8

V dnešní době to dělá každá druhá slavnější osobnost, napadá mě ale, zda to není typická charakteristika současného světa. Na jedné straně jeho blog a knihy (některé) jako zdroj moudrosti, na druhé straně zase komerce, obživa, prachy. Zatím ale převažuje to rozumné, stačí dosadit na misku vah kohokoliv jiného proti němu.

Ve své podstatě to takhle ale dělá skoro každý z nás - samé kompromisy.

Poslední dva odstavce tvého komentáře nemají chybu a možná bys to mohl u sebe publikovat jako samostatný příspěvek. Doporučuji ale nějaký vizionářský nadpis, třeba Vize roku 2050 :-)

Pěkná představa a také tomu fandím. Dík.

La Tibor řekl(a)...

Hehe PC.

Jo je to ono, totalni gulas a remix. Leftfield a hrajici O2 cekarny na tramvaj jsem v Cesku jeste zazil. Pristupu, kdy se jaksi vytahnou zdroje z tech sracek a daji do neceho, co ma smysl fandim. Ale je myslim dost tezky do toho nespadnout, protoze tu hranici clovek asi nevidi, dokud neni daleko za ni. Takze jestli Coelho sponzoruje nejaky bohuliby cinnosti jako knihy na netu, tak je to uplne super. Jen mi to nesedelo k takovymu, s prominutim, dedovi. Btw. ta reklama pro brazilskej trh byla natacena v Praze, beha po strelaku... taky sranda.

Uznavam kradeni vseho obsahu, ale jednak je potreba nenastvavat google s duplicitama a taky hlavne ctenare s neoriginalnim obsahem. Jsem rad, ze se ti to libilo.

Okomentovat