Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kolik Followers může získat Twitter účet bez příspěvků?

Cayman Islander on TwitterDoděláváme nějaké poslední drobnosti na stávajícím projektu a řešíme drobná rozšíření aplikace, na které si zákazník klasicky vzpomněl až v průběhu akceptačních testů. Máme ale plno času, který se nám nějakým zázrakem podařilo ušetřit (techničtí bohové nám asi byli nakloněni), takže nic nebrání tomu poslednímu vyšperkování o sympatické drobnůstky :-)

Napojení uživatelské CRM aplikace na všechny možné sociální sítě není nic složitého, no a tak si hrajeme se všemi možnými API, kdy já jsem si vybral Twitter API a testuji všechny možné i nemožné způsoby využití. Je to vlastně taková hra a docela zábavná, jak tak při testování sleduji průběžně tweety uživatelů z celého světa na vybraná témata.

Nikdy jsem Twitter nepoužíval, neboť tak nějak podvědomě se vždy bráním "všemu", co dělají "všichni". Někdy dokonce dělám "všechno" přesně naopak, což mi mnohdy pomáhá najít jiné a netradiční cesty, někdy tím ovšem budím udivení, často narážím na zdi a různé (nepřekonatelné) překážky. Všechno je ale k něčemu dobré a osvědčil se mi takový přístup.


Kolik získám Followers na Twitteru bez příspěvků?

V rámci testování jsem si vytvořil několik Twitter účtů a co čert nechtěl, hned jsem všude získal nějaké Followers a to jsem vůbec nic nenapsal, nikoho nehledal, nikoho neoslovoval. Docela mě to pobavilo a zkusím tedy otestovat Twitter síť trochu jinak.

"Don't walk in front of me - I may not follow.
Don't walk behind me – I may not lead.
But just walk beside me and be my friend.
"
(Albert Camus)

Kdo má zájem, tak si jeden můj Twitter účet může přidat do svých oblíbených ke sledování a já slibuji, že dokud nebudu mít co říct, tak nenapíšu ani jeden Tweet, abych neobtěžoval vážené čtenářstvo nějakými výkřiky do tmy. Cílem je získat co nejvíce Followers s tím, že nebudu nic psát, což bude takový pěkný "social networking" v praxi ;-)

Schválně, kolik je takto možno získat "následovníků" v Twitter síti?

12 comments :

Vladimír Dědek řekl(a)...

Tak jsem se přidal taky do followers, jsem zvědav, kolik lidí se taky přidá ;-)

Anonymní řekl(a)...

Taky se k tobě přidám, ale vydržať, píše mi to chybu:

"Twitter is over capacity.
Too many tweets! Please wait a moment and try again." :-)))

Anonymní řekl(a)...

Ten Twitter je fakt nejaky divny. Mne to pise zase:

Something is technically wrong.

Thanks for noticing—we're going to fix it up and have things back to normal soon.

Cayman řekl(a)...

Díky zatím všem za "following" na Twitteru. Zrychlení z 10ti nevyžádaných na 40 za pár hodin vypadá dost dobře :-)

John řekl(a)...

Na me to pusobi tak, ze na Twitteru je hodne lidi co premysli jak na tom vydelat penize (spamovat)... takze proto se kazdy o zavod pridava nekam a v podstate ho vubec nezajima co kdo pise (nebo ten clovek ktery neco pise). Jde o to nahonit co nejvice cisel.

Jinak kdyz nahodne pridas stovky lidi, ktere vubec neznas tak spousta z nich zacne ze slusnosti sledovat tebe nazpet. Takze nemusis vubec nic psat a nahonit spoustu uzivatelu.

Cechoamerican řekl(a)...

Bud jsem zaspal nebo predbehl dobu, ale twitter nepouzivam. Vim jak cas vyuzit uzitecneji :-)

Cayman řekl(a)...

2John: Přesně tak, taky to na mě tak působí. Co ale naděláš, někomu se líbí psát, co dělá každých 5 minut, firmy to zase využívají ke spamování nebo k analýze informací, co tam pobíhají... Ten online svět je fakt nějaký divný :-)

2Cechoamerican: Jsem na tom podobně, taky jsem to nějak "oběhl" a jsem rád, že mě podobné "fenomény" úspěšně míjejí. Ta analýza pro zákazníka je taková legrace, kdy hlavně řešíme napojení na Facebook a komunikační kanály typu ICQ, MSN, Skype,...

Jinak vůbec nechápu, proč tím Twitterem vůbec lidi ztrácí čas.

Andre řekl(a)...

Někteří lidé mají holt takové charisma, respekt a autoritu, že nemusí na Twiiter napsat ani "fň" a mají spoustu followers. :-)

Anonymní řekl(a)...

Twitter lacks noise with serious readers
(dobre jsou hlavne ty komentare pod clankem) -
http://www.thebookseller.com/news/100834-twitter-lacks-noise-with-serious-readers.html

Peter řekl(a)...

Jsi jako http://twitter.com/dobryweb/, taky nemají tweets a přesto 58 followers :)

dubee řekl(a)...

Twitter nepoužívám, ale smysl to u mnoha lidí má, vem si např. akční nabídky v eshopech, výhodné letenky, slevy, nabídky práce. U osobních účtů pak upozornění na články, že někdo někam jede nebo něco hledá, tipy na něco zajímavého apod.

Nechceš napsat potom něco o tom API a jak to využíváš?

Cayman řekl(a)...

2dubee: Čau, původně jsem chtěl nějaké zkušenosti napsat, ale jen tak cvičně jsem nejprve zagoogloval a těch tipů je tolik, že se nemá cenu vůbec opakovat. V AJ toho jsou mraky, v češtině třeba tohle pro začátek:

- Přihlašování přes Twitter pomocí OAuth

Okomentovat