Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Lupo, lupko (křišťálová), kdo v tobě přebývá?

Vyhledávače a databáze, Komunikační služby, Sociální sítě, Publikační platformy, Internetové obchodování, Média... Osobnost roku, Anticena, Projekt roku, Odborná porota, Expertní panel, Generální partner, Hlavní partner, Partneři, Hlavní mediální partner, Mediální partneři,...

Úctyhodná skupina osobností v porotě a v expertním panelu, pěkná skupina hlavních i normálních partnerů všeho druhu :-)


Křišťálová Lupa 2009

Každoročně vyhlašovaná anketa projektů a osobností na českém Internetu, Křišťálová Lupa, má konečně novou podobu a já musím jen chválit. Zlepšení na všech frontách! Větší propagace nominační fáze, takže se zapojilo více uživatelů Internetu, kteří nominovali své oblíbené internetové služby, lepší a pestřejší výběr poroty, rozumně vybrané kategorie.

Křišťálová Lupa 2009

Nevím, zda se o to zlepšení zasloužil jeden člověk nebo celý realizační tým, každopádně, musím organizátory pochválit za velmi výrazné zlepšení!

Loni si z té soutěže dělal legraci nejen Davídek z LaTrine.cz, ale většina odborníků na Internetu z toho měla minimálně smíšené pocity (jako každoročně). No a nyní taková milá změna :-)

Kdo má tedy zájem, může od dnešního dne hlasovat pro své oblíbené internetové stránky, které byly nominované v předchozí etapě, kdy hlasování probíhá až do 25. října (více na stránkách ankety). Konečně se ale dají vybírat zajímavé projekty ve smysluplných kategoriích! Je vidět, že když se zapojí více uživatelů do nominační fáze, tak se ukáže, co je opravdu oblíbené na českém Internetu a že Ivo Lukačovič už dávno není žádnou "osobností českého Internetu" ;-)

Viz také - Davídek "na Hrad" aneb proč nebudu opět hlasovat...

Možná bych jen příští rok rozšířil počet nominovaných v každé kategorii na 10, ze současných 5-6 návrhů, a bylo by to snad i dokonalé. Deset nominací je v současnosti již v kategoriích Osobnost roku, Anticena, či Projekt roku, tak proč to nesjednotit?

Více se o tématu rozepsal Misantrop, který sice hlasovat nebude, ale myslím, že má také svůj podíl na zlepšení kvality ankety. Díky tedy, Arthure, a jestli budeš tohle číst, tak bys možná mohl sdělit to malé tajemství, proč jsi vypnul komentáře na svém blogu?

To tě někdo naštval nebo nemáš náladu číst ani instantní komentáře?

9 comments :

Anonymní řekl(a)...

Největší podíl na změně KLupy mají lidé z IInfa - kdyby nebyli ochotni "naslouchat remcalům" a udělat zásadnější změny, tak by se žádné obracení nekonalo. Ostatně impuls ke změně vyšel právě od nich...

S komentářema je to prosté: Před časem jsem experimentoval s formou, vydal jsem pár sloupků, a u nich jsem komentáře nechtěl - "nepatří k žánru". No a když jsem je vypnul, tak jsem zjistil, že mi nechybí. Ostatně, každý článek probublává na Facebook, je možno ho komentovat tam.

Flor řekl(a)...

jo, rozšíření počtu nominovaných by bylo fajn..

Robert Vlach řekl(a)...

Kéž by takový dobrý směr vzala i soutěž Živnostník roku! Mezi jejími porotci letos opět nezasedl žádný podnikatel (jen lidi ze sponzorských firem, médií a institucí):
http://www.firmaroku.cz/index.aspx?vysledky=1&druh=3&i=91&k=&i05=14

Posílal jsem samozřejmě pořadatelům soutěže připomínky, ale podle prvních reakcí to spíš vypadá na pokračování v podobném duchu :-/

David Grudl řekl(a)...

Mám z toho takové smíšené pocity :-(

Křišťálová lupa přinášela lidem radost a úsměv. Ještě loni patřilo k dobrému podzimnímu tónu dělat si z Miklik & His Boys prdel, téma křišťálových lupů dokázalo bandu IT přátel rozveselit mnohdy až k slzám. Jenže letos se z oblíbené šaškárny se stala vážná anketa.

A tak se ptám: komu jste tím prospěli?

Anonymní řekl(a)...

David: Sponzoři! To je hlavní důvod, proč se dělá KLupa a všechny soutěže. "Melody" Boys maj prachy a propagaci :D

Cayman řekl(a)...

2Arthur: Díky za objasnění těch komentářů. Je mi jen líto, že nemůžu doplnit nějaký svůj blábol k tvým chytrým a inspirujícím příspěvkům. Facebook raději nahrazuji Face2face přístupem :-)

2Robert: Zajímavé, to jsem netušil, že Živnostník roku je tak hloupě postaven. Každopádně, ať se daří na volné noze!

2David: Taky se mi líbila spíše ta taškařice minule, ale každá sranda musí jednou skončit. Holt, berou tu soutěž už nějak vážně a jsem zvědav, kam se to bude ubírat. Ale přejme alespoň slávu těm pár nominovaným :-)

2Anonymní: Jasně, sponzoři jsou základ všech soutěží a potřebují nějakou ucházející reklamu. Takže, solidnost forever.

Anonymní řekl(a)...

2 Robert: Já taky napsal své připomínky, a jak to dopadlo! :)

2 David: Ano ano, potřásání Alešem Miklíkem bylo krásným světlým okamžikem loňského podzimu a naprostým vrcholem celé ankety. To už nešlo překonat, takže se anketa začala ubírat jiným směrem...

2 Cayman: Fajn, tak face2face... Kdy budeš v JČ? :) Ale jinak: V dobách dávných, kdy na blozích komentáře nebyly (v roce 2003 například byl komentář výjimka, takový Blogger.com je vůbec neměl) se odpovídalo na článek vlastním článkem s odkazem, tedy přesně tak, jak jsi odpověděl teď. Možná by bylo dobré se k tomuhle zvyku zas vrátit. :)

Cayman řekl(a)...

2Arthur: Na Facebooku nejsem, na Twitteru nejsem, v JČ nejsem a asi dlouho nebudu, takže nevím. Co Praha?

Každopádně, máš dobrý nápad s tím návratem "ke kořenům", vykašlat se na komentáře a raději odpovídat vlastním článkem :-)

Anonymní řekl(a)...

V Praze jsem zase já velmi zřídka. WebExpo? Tam budu několik dní...

Okomentovat