Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Integrace všeho do všeho a budoucí IT business?

Keep Right Go LeftVrátil jsem se před pár dny z cest a vyřizuji tu záplavu emailů, která mě vždy čeká po nějaké době nepřítomnosti u PC.

Potřeboval jsem nabrat síly po posledním projektu a naordinoval jsem si "počítačový klid", přesně ve stylu jednoho komentáře u staršího příspěvku, kde někdo poslal link na pěkný článek - Dealing With Professional Burnout:

"Take vacation as soon as possible. File paperwork to take a week or two off, and just do nothing."

Nevím, už mě ty integrační projekty asi nějak zmáhají. Líbí se mi sice stále každá taková "multi-techno" práce a baví mě i ta možnost kombinace různých odborností, jako jsou instalace a konfigurace nových systémů, programování na nejnižší úrovni, úprava dB modelů, současně i případné programování na middle-tier i end-user úrovních.

Mám rád to střídání technologií a "nutnost" využívat všech možností jednotlivých prostředí a systémů, ze kterých se skládá nějaký opravdu komplexní integrační projekt u velkých zákazníků. Hlavně, vždy si něco nového vyzkouším a seznámím se s mnoha chytrými lidmi, od kterým se něco nového naučím. Takový social networking v praxi :-)

Než se zase vrhnu do mailboxu, tak se chci zmínit o těch trendech u velkých firem, které v posledních letech mimoděk sleduji, neboť se dle toho dá docela lehce odhadnout, kam to asi tak všechno směřuje. Mám na mysli softwarový vývoj a praktické business trendy z IT praxe, ne nějaké konkrétní technologie. Ty není schopen nikdo předpovídat, snad jen autorům sci-fi se to někdy daří.


Integrace všeho do všeho?

Základní princip, který by si každý software vývojář měl uvědomit, že všechno (pro business sféru) je již vytvořeno, vše je nějakým způsobem vyřešeno a nějak funguje. Trh je většinou již rozdělen a pokryt obecnými řešeními velkých a středních firem, která pak ještě doplňují tisíce rozšiřujících (doplňujících) řešení malých firem.

Ve všech oborech již dávno probíhá "integrační doba", kdy firmy se snaží vše integrovat se vším. Některé nefunkční nebo zastaralé části se sice nahrazují novými projekty, ale ty musí být stále schopné plného zapojení do starší (funkční) infrastruktury zákazníků, kdy jádro všech velkých zakázek je zaměřeno na integraci.

Maličký příklad:

Každý má nějaké účetnictví a kdo provozuje eShop, tak potřebuje mít komplexní (integrované) řešení, tj. mít eShop provázaný s účetnictví a návaznou agendou. Kolik znám případů, že některým provozovatelům tohle plně nefunguje nebo s tím mají neustále nějaké problémy, dělají to dávkově, ručně apod. Vítězí tedy vždy plně integrované řešení.

Takhle podobně to musí fungovat i u velkých firem, kde se zapojuje jenom více specializovaných systémů, zpracovává se i větší množství dat, napojení databází je trochu komplikovanější, geografická synchronizace dat může také přinášet množství komplikací.


Vše při starém nebo se něco změní?

Jasně, systémová integrace (u některých firem spíše nesystémová) tady byla vždy od počátků IT, ale dnešní rozdíl je v tom, že trh je většinou pokrytý, veškerá řešení existují. Zná snad někdo nějakou velkou firmu, která by si v posledních letech nepořídila nový (integrovaný) systém? Moc jich asi už nezbývá, neboť obchodníci u všech velkých dodavatelů musí stále plnit plán na +110%, tj. snaží se svůj rádoby komplexní systém vnutit co největšímu počtu zákazníků.

No a pak nastává to mnohaleté (nikdy nekončící) ladění, upravování a integrace. Firma prosperuje nebo ji koupí nějaká další firma a opět integrace všeho se vším. A tak stále dokola ;-)

Jaká bude příští podoba dodávek informačních technologií, když všichni všechno mají? Co budou firmy stále požadovat a zákazníci vyhledávat? Jak se současné trendy projeví v budoucí poptávce malých, středních a velkých firem? Jaká bude příští podoba IT trhu v nejbližších letech?

Špatné otázky a na špatné otázky můžou navazovat jen špatné odpovědi, úvahy, domněnky. Není třeba se ptát ani odpovídat, stačí přemýšlet, co tento trend znamená a jak se můžeme "svézt na vlně", když tedy už máme ty kapitánské zkoušky :-)

Možná SaaS je řešením a mnohé chytré firmy tak řeší tyhle nekončící integrační problémy. O tom ale zase někdy příště.


Update 22-07-2009:

Tak pokračování o SaaS nebude, zrovna byl publikován chytrý článek na Lupě, který skoro přesně vystihuje i mé názory na SaaS, takže není potřeba to rozvádět - SaaS je ve skutečnosti výrazně úspěšnější...

5 comments :

Odyseus řekl(a)...

Niekedy nepomôže žiadna integrácia. To v prípade ak zamestnanci, napríklad reportingoví špecialisti, nie sú schopní spraviť reporty z existujúceho riešenia. To sa potom hľadá to správne reportingové riešenie, jednotný zdroj dát a podobné gebuziny, lebo v reklamných materiáloch tie farebné koláčiky vyzerajú tak vábne. Online výpočty kpi a podobné hlúposti čo doteraz nemali kôli neschopnosti niektorých ľudí spracovať dostupné dáta. S firmami tváriacimi sa ako že sú integrátori mám bohužiaľ hlavne tie horšie skúsenosti. Často to je tak že integrátor nemá jediného špecialistu na operačný systém, jediného špecialistu na aplikácie, učia sa za pochodu priamo na zákazníkovom riešení. Doteraz som stretol možno desať skutočných špecialistov na technológie u integrátorov. Zväčša ide ale o špecialistov na správu verzií wordovských dokumentov. V konečnom dôsledku musí byť niekto vo firme kto napíše ten script čo riešenie ohne tým správnym smerom, lebo riešenie prevzaté ako hotové od integrátora nerobí čo malo robiť.

BTW. stále zarábam "krásnych" 663 eur mesačne.

Cayman řekl(a)...

2Odyseus: Vyjádřil jsi to naprosto přesně, také neznám ani jednoho integrátora v ČR, jehož integrační projekt by byl na úrovni, kdy kvalita a úroveň týmů je mnohdy naprostá katastrofa, na řešení se podílejí nezkušení jedinci, kteří nic neumí, jen aby je body shopping firma měla tzv. "na projektu".

Takové firmy "nějakým" způsobem získají velké zakázky a pak kašlou na kvalitu. Vrcholem jsou skoro všechny státní zakázky, to je teprve síla. Proč jim na to ale zákazníci skáčou? Je to hloupost nebo jen skočí na lep těm všehoschopným obchodníkům?

To samé platí i pro to "riešenie prevzaté ako hotové", kdy mnozí dodavatelé zase nějak ukecají zákazníka, aby to převzal i když to nefunguje, no a pak rychle ruce pryč . Proč jim to zákazníci tolerují, když to stálo tolik milionů?

Moja řekl(a)...

Jestli oni to všichni ti integrátoři a dodavatelé řešení nedělají náhodou schválně, aby šlo fakturovat ty opravy a chyby. jo a k tomu "reportování" v prvním komentáři: Co když ti dodavatel neumožní přístup do databáze a datový model je tak pos..ný, že se v tom nikdo kromě dodavatele nevyzná, není docs, pak nepomůže žádný špecialista.

Anonymní řekl(a)...

"BTW. stále zarábam "krásnych" 663 eur mesačne."

Záleží, co děláš a jestli to vyděláš za roznášení letáků, tak to není špatné;D

Jiri Benes řekl(a)...

"když všichni všechno mají?" - velcí zákazníci pořád mají hodně zastaralých SW řešení, které je potřeba vyměnit. Práce bude dost.

Dříve firma vystačila s účetnictv9m a skladem. Dnes musí mít CRM, DataWarehouse, Intranet, e-shop, BI, DocumentManagement, KnowledgeBase, integrační platformu. To vše rychle zastarává a bude to potřeba vyměnit.

Okomentovat