Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Klece v nás a kolem nás

Mám chvíli času, takže než se mi podaří shrnout (zatím) nekončící starosti posledních dnů, tak zde mám tip na dobré čtení. Nemám rád blogy nebo portály, kde se to jen hemží příspěvky, které jsem již kdysi četl na nějakých anglických stránkách, které jen přebírají zprávy z tiskových agentur nebo z jiných stránek, kde se publikují novinky z domova i ze světa, o kterých se už dávno psalo.

Mám ale ve čtečce plno blogů, které nabízejí originální obsah a vlastní myšlenky, nejde ale upozornit na všechny, neboť to bych pak celý den nedělal nic jiného ;-)


Jeden blog, který dodává křídla...

Opravdový RH opět nezklamal a jsem rád, že jsem kdysi narazil na jeho chytrý blog. Kdo nezná, tak doporučuji alespoň k nahlédnutí, když né přímo k vložení do RSS čtečky. Autor sice někdy nešetří ostřejšími výrazy, ale obvykle to dokonale sedí. Poutavý styl, články k zamyšlení se skrytými myšlenkami mezi řádky.

Blog - Rudolf Havlik

Viz např. - Ptačí slzy (Rudolf Havlík):

"...Že už jsme došli tak daleko, až jsme se sami zavřeli do klecí, ze kterých nemůžeme utéct. Nedokážeme ovlivnit nic, co přesahuje hranice našich obýváků. Snad nás ještě mohou zachránit hrdinové. Ti, kteří dokáží hýbat podstatou světa. Třeba ještě jsou."

Plně souhlasím a musím se ptát, kde jsou ti hrdinové v nás a hrdinové kolem nás? Chybí nám síla, odvaha, snaha?

Na to si ale každý musí odpovědět sám, neboť mnohdy je lidská nečinnost mnohem horší, jak nějaká lidská činnost. Podobné to je s nevšímavostí a lhostejností k lidem i věcem kolem nás.

3 comments :

Anonymní řekl(a)...

Taky ho ctu a souhlasim. Cetl jsi uu tu jeho knihu? Mich

Joseph řekl(a)...

Ruda je známá značka, toho nemusíš ani propagovat :D

Cayman řekl(a)...

2Mich: Aha, vidíš, zapomněl jsem podotknout, že jako správný blogger vydal i knihu. Kdo má zájem, tak odkaz má vpravo na svých stránkách.

Okomentovat