Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

International Surfing Day - June 20, 2009 aneb takové vlny bych chtěl také zažít :-)

International Surfing DayJe to už nějaká doba, co jsem se zmínil o Visual Petition od surfing community, kdy doporučuji mrknout na odkazovaná videa, je to stále neskutečná síla.

Dnes, tj. 20.6., je opět International Surfing Day, tak je příležitost vrátit se k tématu. Jako obvykle, jsem ale opět mimo centrum dění, takže mám smůlu, ale snad se najde někdo v cizině, kdo je ve správné době na správném místě a může projevit podporu.

- International Surfing Day (June 20, 2009)

Některé surfařské legendy na velkých vlnách jsem tady už kdysi mírně zmiňoval, takže dnes pokračování ve formě úchvatného sestřihu z vln, kdy Laird Hamilton, jeden z největších big wave surfers, opět nezklamal. Ty zachycené pády jsou pochopitelné, ale takové vlny bych stejně chtěl zažít! Pěknou zábavu přeji :-)

- Laird Hamilton, The Surf Legend:



Ekologický úvod, co měl Laird Hamilton v předchozím videu, mě přinutil k podpoře odpovídajících neziskovek, které mají určitě mnohem větší smysl, jak všechny možné a nemožné svazy pěstitelů online brambor.

Surfrider FoundationSurfrider Foundation
"The Surfrider Foundation is a non-profit grassroots organization dedicated to the protection and enjoyment of our world’s oceans, waves and beaches."



Marine Conservation SocietyMarine Conservation Society
"The Marine Conservation Society (MCS) is the UK charity dedicated to caring for our seas, shores and wildlife. MCS campaigns for clean seas and beaches, sustainable fisheries, and protection for marine life."


The Blue Climate and Oceans ProjectThe Blue Climate and Oceans Project
"The BLUE Project - An active community contributing to a healthy planet. BLUE connects people, their lifestyle and their passions by harnessing the popularity of adventure sports that showcase the natural environment."


International Fund for Animal WelfareInternational Fund for Animal Welfare
"IFAW's mission is to improve the welfare of wild and domestic animals throughout the world by reducing commercial exploitation, protecting wildlife habitats, and assisting animals in distress."


Global Green USAGlobal Green USA
"Global Green is working to address some of the greatest challenges facing humanity. In the United States our work is primarily focused on stemming global climate change by creating green buildings and cities."


NRDC - Natural Resources Defense CouncilNatural Resources Defense Council
"The Natural Resources Defense Council works to protect wildlife and wild places and to ensure a healthy environment for all life on earth."


Stop Global WarmingStopGlobalWarming
"Join the 1,295,678 supporters of the Stop Global Warming Virtual March, and become part of the movement to demand our leaders freeze and reduce carbon dioxide emissions now."


Stop Global Warming!
Proč se vlastně všichni rozumní lidé, co znám, zapojují do podobných kampaní, či podporují podobné organizace? Jak mám věřit příp. odpůrcům, když proti nim stojí armáda lidí, kterým důvěřuji mnohem více, kteří něco opravdu dokázali?

3 comments :

Michael řekl(a)...

Mrkni se na tohle, co natočil Víťa, ten Klaus je fakt pytlík: "...od roku 1998 globální teplota klesá nikoliv roste.." ;-)

Klaus se zúčastnil konference o globálním oteplování v kalifornské Santa Barbaře: http://www.youtube.com/watch?v=gI5skks9iNQ

Cayman řekl(a)...

2Michael: Síla! Jak nazvat prezidenta, aby to nebyla urážka hlavy státu? Klaus je opravdu neuvěřitelný ve své aroganci a názoru na globální oteplování, které posuzuje snad ze své klimatizované limuzíny, či kanceláře na Hradě!

Cayman řekl(a)...

Koukám, že nadšenci z Google se zapojili do uklízení pláží v rámci Surfrider Foundation. Líbí se mi takové firmy a oceňuji všechny rozumné lidi, kteří nemyslí jen na sebe.

Viz - Thinking globally and serving locally

Jsem rád, že i v ČR je plno takových dobrých firem a lidí, kterým není okolí lhostejné. To je totiž oblast, kde platí, čím více, tím lépe. Děkuji.

Okomentovat