Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Google Trends pro Web stránky a letem světem Googleplexem

Golden Gate BridgeAsi většina zná všechny ty excelentní statistiky z vyhledávání na Webu, co nabízí Google v mnoha podobách na Google Trends, Google Insights, příp. na Google Zeitgeist stránkách.

Hromady zajímavých statistických informací, ať už to jsou všechna nejhledanější slova a fráze na světě, v různých zemích, tříděné dle skupin, období, včetně trendů a srovnání vyhledávání dle různých událostí na časové ose, či ve srovnávacích grafech.

Kdysi jsem se tím prohrabával, ale smysluplně to může využít jen ten, kdo se tomu věnuje naplno a dokáže všech informací využít, což je asi tak na plný úvazek.


Google Trends pro Web stránky

Nedávno Google uvolnil pěkný Google Trends gadget na sledování vyhledávání vybranných témat ve světě, který lze umístit na libovolné Web stránky, jak se zmiňuje v Google Trends on your website.



Jde si s tím pěkně pohrát, vytvořit si vlastní fráze, kdy zdrojový iframe kód je k dispozici na Google Trends gadget stránkách. Jen kdyby byl čas na využití všech těch statistik, kdy ta záplava informací všude je asi největší problém v dnešní době ;-)


Letem světem Googleplexem...

Dnes ještě pěkné krátké video z místa, které ty informace poskytuje a zpracovává. Zajímavé, na co tam mají čas všichni ti chalani a baby :-)

- Googleplex in 200 Seconds:



2 comments :

Jiri Benes řekl(a)...

myslite si, ze suprove prostredi zajistit nejlepsi vykon spolecnosti?

Nebo bohata spolecnost si muze dovolit paradni prostredi, ale zadnou souvislost s vykonem to nema?

Micha řekl(a)...

Pracovni prostredi je dulezite a podporuje spokojenost zamestnancu a tim i vykon. Po nejakem case si ale lidi zvyknou na pozitky a berou je jako samozrejmost. Logicky pak vykon uz neroste.

Napr. ten Google ma dobre podminky, ale zase dava nizke platy, tak si vyber.

Okomentovat