Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Soutěž Zlatý oříšek má za sebou další úspěšnou sezónu

Zlatý oříšek - soutěž pro nadané a šikovné dětiKdyž jsem psal před rokem, jak senátor Tomáš Töpfer podporuje soutěž pro nadané a úspěšné děti s názvem Zlatý oříšek, tak je opět čas podpořit tuhle motivační soutěž, jako jednu z mnoha dobrých a smysluplných aktivit.

Minule jsem již zmiňoval, že Zlatý oříšek je projekt zaměřený na vyhledávání a podporu nadaných a šikovných dětí, kdy cílem je motivovat děti k aktivní cílevědomé činnosti, podporovat talenty, ale také ukazovat veřejnosti, že Česká republika má talentované a šikovné děti.


Proč se mi líbí takové neziskové projekty?

Připadá mi mnohem smysluplnější podporovat nadané a chytré děti, které můžou ve svém oboru uspět, neboť tím můžou být příkladem ostatním, můžou je motivovat, kdy konkrétní příklady úspěchu jsou mnohem účinnější, jak všemožné dotace, sbírky a teoretické poučování.

Děti potřebují vzory a kdo děti má, tak jistě již pochopil, co to je obecné poučování a co je konkrétní příklad a reálný vzor, což se týká každého oboru, ať je dítě sportovně nadané, umí malovat nebo hraje na nějaký hudební nástroj, baví ho matematika, fyzika nebo věda obecně.

Musím ocitovat z daného Webu slova již zesnulé Dr. Dagmar Kotmelové, autorky projektu:

"S dětmi jsem pracovala celý život a to mě přivedlo k zamyšlení, že na rozdíl od dospělého světa se v tom dětském neudělují ceny a medaile, netřese se rukou, neposílají telegramy, přitom úsilí a práce jsou stejné, možná větší. Právě to mě inspirovalo k vytvoření projektu Zlatý oříšek, pro který našla pochopení a porozumění jak média, tak i instituce. Ráda bych tímto krokem přispěla k tomu, aby si veřejnost úspěšných dětí více všímala a také je náležitě odměnila."

Jsem rád, že od minulého roku se trochu více rozhoupali sponzoři, kteří jsou vidět v patičce stránek. Dokonce i mediální sféra publikovala plno recenzí (Co o nás píší), což se dá jen chválit.

Jen stále nevidím žádnou pořádnou kolekci webové grafiky k propagaci na cizích stránkách (Tiskové info), na což jsem poukazoval i minule, když jsem vyzýval nějakého grafika, aby jim něco vytvořil. Škoda, že nejsem grafik, to bych jim něco vystřihl sám ;-)

Každopádně, pokud máte nebo znáte nadané a šikovné dítě, které udělalo něco zajímavého, zvláštního, prospěšného a je mu od 6 do 14 let, můžete jej přihlásit na stránkách soutěže Zlatý oříšek.

Všichni sponzoři jsou také vítaní a jejich příspěvek určitě neurazí. Děkuji.

0 comments :

Okomentovat