Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Pomáháme s PC - služba, která stojí za zmínku

Obvykle nereaguji na nové linky vpravo v sekci "Are You In My TopSpots", neboť by mi to připadalo jako taková nevyžádaná reklama. Naposledy, asi před půl rokem, jsem jen zmínil linky, které obsadily poslední volné pozice zde na webu a poděkoval jsem tak všem prvním účastníkům zájezdu za otestování dané Scratchback služby.

Tentokrát ale učiním výjimku, neboť poslední link, který se nedávno objevil In My TopSpots, představuje přesně tu službu, která mi obecně chybí na Webu a přitom má neskutečný potenciál díky všem novým uživatelům počítačů.

Co má např. dělat běžný uživatel, který potřebuje s něčím poradit na počítači? Na koho se má obrátit s problémy? Kdo mu pomůže něco nainstalovat nebo vyřešit nějaký technický problém?


Pomáháme s PC.cz - Počítačový servis a poradenství

Kolikrát se na mě obrátil někdo známý, zda bych mu nemohl pomoci s něčím počítačovým, kolikrát jsem buď musel odmítnout, kvůli nedostatku času, nebo jsem strávil několik hodin řešením i pro mě nových problémů s nějakým PC, kdy mi bylo trapné si říkat o nějakou odměnu, když se jednalo o někoho známého nebo příbuzného.

Počítačový servis na stránkách Pomáháme s PC.cz je přesně ta služba, kterou bych mohl každému doporučit. Nemám tedy žádné zkušenosti s odborností ani s kvalitou daného servisu, jen se mi líbí daný nápad, že kdokoliv může vytočit telefonní číslo a pomoc může být na cestě.

Pom8h8me s PC

Firma nabízí pomoc po telefonu nebo online přes Web, na vyžádání přijedou k uživateli i přímo domů, či do kanceláře, na místě diagnostikují případnou závadu nebo vyřeší problém ve svém středisku.

Dokonalá služba a matně si vzpomínám, že podobnou službou se živí i jeden IT technik na Floridě v USA, který má neustále plno práce pro celý tým techniků v jeho malé firmě.

Ta výše zmíněná olomoucká firma nabízí docela dobré ceny a bohatou nabídku služeb, kdy mě napadá, že mnozí (budoucí) zákazníci by přivítali kromě nějakého počítačového servisu i úvodní pomoc s nákupem nového desktop počítače nebo notebooku, neboť vybrat si v dnešní době vhodný počítač může být pro laika docela velký problém.

Každopádně, líbí se mi, jak někdo vsadí plně na služby a pomoc uživatelům, neboť to je dle mého jediná možnost, jak přežít nějakou finanční krizi, jak si vybudovat okruh věrných zákazníků z regionu a pravidelný přísun dobře placené práce.

Mírně skeptický jsem ovšem k množství potenciálních zákazníků v regionu střední Moravy, neboť čemu se daří a co je dobře placené na Floridě, tak mezi Hanáky narazí právě na tu typickou šetrnost, za kterou by se ani Skotové nemuseli stydět. Na druhou stranu, pomoc po telefonu by nemusela být omezena jen na region střední Moravy, ale klidně by mohla pokrýt i celou ČR.

Good Luck a hodně úspěchů přeji všem schopným Moravákům a Hanákům zvlášť!

10 comments :

Anonymní řekl(a)...

(normálně se podepisuji jen MH, teď jsem doplnil i název, ať je jasné, k čemu se hlásím)
Caymane, děkuji ti za článek, který zdárně soutěží s placenými PR kousky na internetu;) Jsem rád, že se někomu nápad líbí, takováto zpětná vazba je velmi cenná. Sice jsem stránku tak vehementně zatím propagovat nechtěl, protože jak po stránce obsahu, designu, tak i po té kódové je na tom mizerně a předělává se za chodu. Takže rozhodně je toho spousta, co zlepšovat, snad překvapíme příjemně. Každopádně bych byl moc rád za jakékoli připomínky/nápady/postřehy lidí tady na blogu, vždyť pro koho jiného jsou služby, než pro lidi;)

Robert Glos řekl(a)...

Tak jestli můžu připomínku čistě k designu webu, tak nechápu proč na veškerá textová tlačítka používáte nevhodný jpeg. Kdyby to byl gif, nebo lépe, png, tak by nebyly okraje písma tak hnusně rozmazané :)

Vše ostatní je, dá se říci, inovativní, zajímavé a věřím že i úspěšné.

Anonymní řekl(a)...

Dovolím si prorokovať že takáto firma do pol roka získa toľko zákazníkov že nebude schopná prijímať ďalších. A ani veľmi nezáleží na tom kde sídlia keď dokážu nejaké problémy riešiť online.

Problém online pomoci je v tom že najčastejší problém čo ľudia majú je že im nejde internet.

Anonymní řekl(a)...

Jeden čas som sa živil tým že som ako telefonická podopora jedného isp radil ľuďom čo robiť aby sa pripojili na internet. Po čase som poznal úplne všetky problémy s akými sa ľudia mohli stretnúť takže na otázky som odpovedal ešte skôr ako ich dopovedali. Úspešnosť pripojenia počas telefonátu bola možno až 70%.

Anonymní řekl(a)...

> Robert Glos: díky za připomínku, nejsem grafik, ani web designer, takže musím zkoušet, co se dá;) Tlačítka si píšu do deníčku a za pár dní zkontolujte, jestli jsem s tím něco udělal;)
> deep: děkuji za prorokování, uvidíme, jestli bude budoucnost tak růžová. Mimochodem v případě problému s internetovým připojením rádi poradíme po telefonu (pokud ho tedy budete znát;)

Anonymní řekl(a)...

2MH: Dle mého není nutno na nic čekat, stránky jsou ucházející a vše se dá zlepšovat za chodu. Nejsou přece určené nějakým profi Web designérům, ale koncovým uživatelům PC.

Tento příspěvek taky nebyl myšlen jako nějaká reklama, neboť sem nechodí moc čtenářů z řad koncových uživatelů (vašich potenciálních zákazníků) a z Olomouce už vůbec ne :-)

Napadá mě, že do budoucna, byste mohli doplňovat na stránky i popis nějakých typických zákroků, co jste řešili u zákazníků, nějaké FAQ pro nejjednodušší dotazy. Tím se bude zlepšovat SEO stránek a lidi vás rychleji najdou ve vyhledávači, když budou hledat odpovědi na nějaké základní otazky.

Anonymní řekl(a)...

Zni to dobre a nebude urcite problem ziskat hodne zakazniku. Nicmene z predcisli 733 usuzuji, ze je to mobilka primo na tebe. Docela si dovedu predstavit jak mas za dva mesice drnciciho telefonu plne zuby. Navic pri ceske sporivosti predpokladam, ze ti kazdy druhy zakaznik nezaplati a to pri cenach ktere mas na webu nebudes mit sanci prezit. Osobne si myslim, ze by stalo za to zridit si linku s placenym tarifem, hodne administrativy se ti tak usnadni.

Anonymní řekl(a)...

> Cayman: FAQ pomalu dávám dohromady, zatím se na "žebříčku popularity drží vše možné spojené s routerem/modemem a pak následují dotazy hodně různorodé, tak je těžké poskládat nějaký schopný "FAQ"
> vrchni: telefon není na mě, klidně si zavolej:D Jinak co se týče cen, jsou zaváděcí pro únor. Chceme služby mít co nejvíce otevřené, takže žádný placený tarif není absolutně v plánu. Co se týče zákazníků, zatím nikdo nedluží, a dva to rozhodně nebyli, takže doufám, že 50% neplatících se nikdy nesplní:D

Anonymní řekl(a)...

heh, parada, jdu to rovnou doporucit kamaradovi ;)

Anonymní řekl(a)...

to nepujde, Cesi za toto platit nebudou. Jako free dobry, ale jako placena sluzba tomu moc neverim.

Okomentovat