Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak jsem vyhnal Forpsi z baráku a proč je všechno v ČR tak drahé

Hostmonster - Web HostingV posledních dnech mi končí poslední smlouvy na provoz Web stránek na doméně .CZ, které jsem hostoval u české firmy Forpsi.com (dříve Pes.cz), využil jsem tedy výhodného účtu v USA a přesunul i poslední české domény na hosting do USA, který stojí zlomek ceny v porovnání s cenami v ČR.


Ceny za webhosting v ČR jsou stále mimo realitu?

Kdysi dávno jsem si kromě několika českých domén objednal současně i český hosting u jedné dobré české firmy, kdy několik let jsem tupě platil roční poplatek za webhosting v ceně 2.400 Kč bez DPH za jednu Web prezentaci jedné domény.

(Myslel jsem si, já bláhový, že je vhodné provozovat .CZ domény na českých serverech z důvodu rychlosti při přístupu českých návštěvníků.)

Měl jsem těch domén u dané české firmy několik a pokorně jsem platil každý rok za hosting každé domény 2.400 Kč za jeden hosting. Není to sice špatná cena na české poměry, když ale nevíte o možnosti mít skoro za poloviční částku hosting v USA pro neomezený počet domén a subdomén ;-)

(Forpsi.com sice dnes nabízí NORMALhosting od 100 Kč / měsíc, ale stále to je 1.200 Kč ročně za jeden hosting jedné Web prezentace na jedné doméně.)

Jaká je to tedy krása konečně vypovědět dané smlouvy a staré domény .CZ buď přesměrovat do US nebo úplně přesunout, když současně se okamžitě uspoří pěkných pár tisíc korun!


HostMonster - Professional Web Hosting!

Většina čtenářů asi již hostuje své Web stránky a všechny své Web projekty někde v cizině, kdy plno uživatelů propaguje Web hosting u firmy HostMonster, která je často nazývaná jako "bůh mezi hosting firmami". Není možno se vůbec divit, když např. v těchto dnech mají speciální akci a nabízejí hosting za $5.95 / měsíc (standardně $6.95), což je asi 72 USD ročně, tj. 1.355 Kč.

Pro vysvětlení, za 1.355,- Kč dostanete od HostMonster roční hosting pro neomezený počet domén, subdomén a Web prezentací, také neomezený počet Pop/Imap Email účtů, neomezený prostor pro vaše Web prezentace a soubory, neomezený přenos dat, SSH, FTP, CGI, Perl, PHP, 100x MySQL databází,... K tomu všemu ještě navíc jednu doménu zdarma, SiteBuilder s množstvím templates, volný kredit $25 Free Yahoo Credits, $50 Free Google Credits pro reklamní sítě.

Hostmonster - Web Hosting


Vidíte to slůvko "neomezený"? Ještě někdo hostuje své stránky a Web prezentace u českých firem? Proč?


Proč je všechno v ČR (skoro) řádově dražší?

Tohle asi není třeba moc vysvětlovat, neboť každému přemýšlivému to musí být jasné. Proč stojí beach cruiser v ČR skoro 10x více, proč jsou 2-3x dražší počítače, notebooky, videokamery, iPhony a veškerá elektronika, proč oblečení stojí v cizině zlomek toho, co v ČR, proč zájezd s německou cestovkou je levnější, jak zájezd s českou do stejného hotelu, proč je mnohokrát dokonce i jídlo levnější?

Vysoké daně, vysoké odvody na SP/ZP, dovozní clo, DPH, regulace, omezování, tisíce zákonů, pozměňovacích zákonů, novelizací a doplňků novelizací, tj. plno zbytečných úředníků a úřadů, tím i drahý provoz státu, minimální podpora podnikání, omezené možnosti flexibilního zaměstnávání, regulace minimální mzdy a omezování pracovní doby - prý, sociální jistoty ;-)

Komu stále nedochází, proč je všechno zboží v ČR tak drahé, proč krachují firmy, neboť jejich výroba je drahá ve srovnání se světem, že politika socanů a komunistů tohle ještě zhorší, tak doporučuji navštívit např. D-FENS Weblog a přečíst si tam pár příspěvků. To snad pomůže trochu otevřít oči.


44 comments :

Anonymní řekl(a)...

"...několik let jsem tupě platil roční poplatek za webhosting v ceně 2.400 Kč"

To tě obdivuji, že jsi to tak dlouho vydržel a platil takové přemrštěné částky. Nebylo lepší si spíše zřídit vlastní server bez omezení?

Anonymní řekl(a)...

S slevovým kuponem z http://jdem.cz/aq655 to stojí dokonce jen 4.95$. A to se vyplatí! :-)

Anonymní řekl(a)...

Dodatek: A na http://www.dreamhost.com/ je momentálně akce kde za 9.24 USD /rok (!). Dostanes hosting s podobnyma parametrama jako u HM. Good :-)

Anonymní řekl(a)...

2Mira: Vydržel jsem to pár let jen proto, že jsem byl líný s tím něco dělat, přeci jen čas měl pro mě větší hodnotu. Nyní mám ale konečně chvíli klidu a vyřizuji všechny resty. No a když jsem dostal ty poslední faktury, tak jsem si řekl, že dosti bylo "dělání debilů", zrušil jsem to a dokopal se konečně k přesunu.

A to se vyplatí :-))

Anonymní řekl(a)...

Na tom dreamhost.com je to něco trochu jiného. Nabízejí tam doménu za $9.95 a pak 6 měsíců zdarma hosting:

"Buy a domain for $9.95 today, get six months of hosting FREE!"

Co bude ale pak? To se mi nezdá příliš výhodné, i když ve srovnání s českými službami je to stále dokonalá nabídka ;-)

Anonymní řekl(a)...

Já používám GoDaddy, je to největší poskytovatel webhostingu v USA snad vůbec.

Anonymní řekl(a)...

Mel jsem pocit, ze v CR je dost velka konkurence ve web hostingovych sluzbach, takze se divim, ze ty ceny jsou tak vysoke. Pokud musis platit za kazdou domenu zvlast tak to je sila, to jsem v USA nikde nezazil. Myslim, ze pokud by neco podobne nekdo zavedl v CR tak ma o uspech postarano. Zvlast kdyz rada lidi pouziva sluzby v zahranici. Nebude ale pristup z CR na domeny hostovane v zahranici pomalejsi?

Anonymní řekl(a)...

Dreamhost nebrat. Ceny jsou sice konkurencni, ale servery neskutecne vytizene a tak vsechno jde neskutecne pomalu.

Uz dva roky hostuju par webu na Hostgator a nemuzu si stezovat. Ucet s neomezenym poctem domen vyjde na nejakych $7/mesicne a pokud prohledane net, tak naleznete nejake slevove kupony klidne na 50% off.

Anonymní řekl(a)...

Za 10 dolaru jsem ten Dreamhost zkusil. Uvidíme.

Anonymní řekl(a)...

Za 10 dolaru jsem ten Dreamhost zkusil. Uvidíme.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem o přechodu na HostMonster uvažoval už delší dobu, ale tvůj článek byl tím posledním hřebíčkem pro české webhostery.
Akorát teď bojuju s kódováním databází. Skripty jsou úplně stejný jako na CZ hostingu, www kódování je OK, ale MySql se mi nějak nedaří. Vyexportuju DB přes PHPMyAdmin, stejnou cestou naimportuju, ale český znaky mě pořád zrazují. Nevíte v čem by mohl být problém?

Janek Wagner řekl(a)...

Forpsi nabízí za 3600 Kč ročně virtuální server s možností hostingu deseti domém tj. za 1,50 USD měsíčně za doménu. Čili těch 2400 Kč za jednu bylo trochu moc.

Anonymní řekl(a)...

Nevim jak je to u MySQL, ale v PostgreSQL se vytvori cluster se zadanym locale (nejcastei C) a vsechny nasledne vytvorene databaze pak toto kodovani prebiraji (a nejde to prerazit). Dusledkem je pak napriklad spatne razeni podle ceske abecedy.

Bylo mi ze strany (zahranicniho) hostingu nabidnuto reseni zkompilovat si vlastni instanci DB a v ni si vytvorit cluster s kodovanim, ktere mi vyhovuje...

Mozna ze tvuj problem bude podobneho charakteru. Zkus jejich podporu.

Anonymní řekl(a)...

Zahraniční hosting využívám už dávno. Mám dva: Dreamhost (vhodný pro začínající projekty a různé testovací věci) a Inmotion Hosting, který je mnohem stabilnější. Jen jim minule trochu trvalo, než mi zařídili přechod na vyšší verzi.

Navíc pokud chcete využívat parkované domény, směřují je do hlavního adresáře a hůře se s tím pracuje.

Virtuální server u FORPSI je omezen přenosovou kapacitou a hostován v data centru Ktiš. VPS se svými patnácti doménami představuje proti webhostingu slušnou alternativu.

Anonymní řekl(a)...

Používám již druhým rokem Hostgator a jsem spokojen.

Anonymní řekl(a)...

české hostingy jsou jako DOS 6.22 oproti Vistám. Ale pozor, rychlost přenosu ze serverů v Americe opravdu jde poznat a v tomto mě Hostmonster zklamal, 60kB/s je pro vážně míněné komerční projekty hodně málo....

Anonymní řekl(a)...

trochu byl byl opatrný na to slovo "neomezený" zejména co se týče přenosu dat. Pokud tam člověk pustí něco opravdu velmi náročného, tak hostmonster automaticky zablokuje celý účet a žádná z domén nejedou do vyřešení té situace.

Anonymní řekl(a)...

Hostmonster jako inkubator web projektu mohu vřele doporučit. Samozřejmě, pokud se web vylíhne do většího kuřete, je třeba se pro něj poohlédnout po nějakém datově výkonějším hostingu. Pro minisite a testy fakt skutečně skvělé.

Zkoušel jsem i Dreamhost, ale jak zde někdo uvedl, měl jsem i já problémy s rychlostí a proto jsem od nich po pár měsících odešel právě k Hostmonster.

Jj, až hosting pro více domén za rozumnou cenu začne nabízet někdo i v ČR, bude mít žně.

Anonymní řekl(a)...

S Hostmonster jsem také spokojený. Administrace sice komplikovanější, ale nabízí prakticky neomezené možnosti. Technická podpora skutečně funguje (několikrát ověřeno). Jediné, co mi vadí, je pro CZ nízká přenosová rychlost (ať už web nebo ftp). Takže na malé věci, kde nesejde na pár vteřinách, v pohodě, ale jinak to není nejšťastnější volba.

Na účtu mám cca 15 domén. Občas je výpadek, obvykle ale vše během 5-10 minut funguje. Podle měření je dlouhodobá dostupnost 99,95%, což je pěkné.

Anonymní řekl(a)...

2Cechoamerican: Ta rychlost přístupu z ČR na stránky hostované v US není nějak moc rozdílná. Řekl bych, že více rozdílů je poznat v kvalitě kódu Web aplikace a spojení není tak rozhodující.

2Misha: Nevím, za co ti můžou zablokovat účet, to by mě zajímalo, co tak náročného provozuješ? Řekl bych ale, že podobně by to dopadlo u každého poskytovatele, neboť když máš nějaké extrémní nároky, tak je asi nejvhodnější dedikovaný server.

2SUNíčko: Přesně, kdyby to někdo v ČR rozjel, tak by se konečně rozhýbal pořádný trh. Proč to ale ještě nikdo nenabízí? Nechápu.

2Zdeněk: S tou rychlostí nějak problém nemám. Jestli to ale není tím, že používám proxy v US. Také výpadky jsem nějak nezaznamenal, ale budu to sledovat. Díky za upozornění.

Anonymní řekl(a)...

Mám pocit, že hostingy si to do určité míry schytávají neprávem. Zkuste si někam nainstalovat vlastní server. Ty podmínky jsou naprosto šílené, žábou na prameni jsou telehousy. Koukněte se na Casablanca.cz. 2500 kč / měsíc za 1 server. Teď si vemte náklady na koupení toho serveru a pak prostě není divu, že hostingy mají ceny vysoko.

Na druhou stranu, blýská se na lepší časy. Amazon AWS se přesunul do Evropy a Irsko je už o trochu lepší místo pro hosting než Texas. Cloud computing je buzzword pro rok 2009.

Anonymní řekl(a)...

Používám hostmonsters.com cca tři roky a nemůžu na ně říct křivého slova. Hot-line funguje 24 hodin denně, spoustu věcí (hlavně ohledně kdysi problematického přidávání domén do "farmy") vyřešili tak, že není vůbec nutno kontaktovat podporu. Krom horší odezvy (u malých webů? koho to štve) je to bezkonkurenční služba. Na webové prezentace "PREZENTACE" bez dynamiky a náročnějších databází nic lepšího NEEXISTUJE:

Jirka řekl(a)...

Tak jsem se na dreamhost (http://jdem.cz/arb24) registroval. Uvidíme uvidíme. Za tu cenu to je skoro zadarmo

Anonymní řekl(a)...

Na Dreamhostu je skvělý to, že dávají plnohodnotné SSH a shel, takže člověk má k dispozici linux se vším všudy. A taky se mi u nich líbí webové rozhraní, kde je všechno nastavitelné na jeden klik, nemluvě o oneclick install, který fakt na jedno kliknutí nainstaluje např. Wordpress. Na druhou stranu nemám zkušenost s jinými hostingy zde zmíněnými a díky za tipy na ně.

Co se týče rychlosti a spolehlivosti, tak je fakt, že přes SSH se občas kurzor trochu vleče, server má load třeba 8, ale stránky jedou OK. Taky je vidět, že uptime nebývá nijak rekordní, ale prostě za ty prachy...

S tou konkurencí v Česku to fakt není tak jednoduché, kdo z vás by chtěl nabízet hosting za 6$ měsíčně? Kolik by bylo potřeba klientů, aby to mělo smysl? 1000 jen tak tak, když bych to dělal sám a na jednom serveru...

Anonymní řekl(a)...

Zajímavé, já propagovat Hostmonster a ne Dreamhost. To jsou dvě různé firmy a naprosto odlišné programy a ceny. Stačí porovnat ;-)

Proto preferuji Hostmonster jako mnoho ostatních, neboť jejich nabídka nemá chybu.

Anonymní řekl(a)...

Všechny tyhle "neomezené" nabídky jsou fajn, když máte web s pár set až tisíci přístupy za den. Tedy takové srandičky.

Jakmile ale začnete něco opravdu provozovat nejen pro své kamarády, ale pro podnikání, tak najednou narazíte na strop těch "neomezených" :) nabídek. A zjistíte, že "neomezený přenos" opravdu není neomezený, a že 30 GB přenosu za den je už moc atd.

Člověk vždy dostane to, co si zaplatí. Jistě pro nějaký blog, proč ne, když ale na svým stránkách mám tok TB za měsíc a víc, tak to už je jaksi moc pro ty "neomezené" nabídky a musím mít vlastní dedicated. Už jen proto, že mám na něm roota, že nikdo jiný na něm není a tak jak si vše nastavím a naprogramuji scripty, tak rychle mi to i pojede, a ne že tam bude 5-100 dalších projektů, které se budou přetahovat o CPU a RAM.

Jinak DreamHost jsem zkusil a zablokoval mě přesně dva dny potom, co mi tam začal můj hlavní zdroj trafficu posílat lidi.

Dělám v adultu, tam mají MALÉ projekty 100k lidí denně, velké 2M, takže tak.

Jo proč ne, když si někdo chce udělat domácí stránky a zaplatit doménu, tak proč má zbytečně platit vydřidušské ceny, ale pro seriózní práci? Dejte pokoj... Však kolik je jen exploitů, aby jste se dostali do jiných účtů na stejnem serveru...

Anonymní řekl(a)...

Ještě jsem zapoměl napsat, že když mě DreamHost zablokoval doménu (byl to jen pár set tisíc lidí za den na ČISTÉ HTML stránky, žádné scripty a něco, co by vytěžovalo stroj), tak mi o tom ani nenapsali.

O tom, že by mi dali aspoň půl dne předem vědět, abych vše mohl přesunout jinam, jsem si mohl jen zdát.

Takže jsem vše od DreamHost přesunul ze serveru na server přes Putty během pár desítek minu, pak změnil DNS a už začali lidi chodit na můj "drahý" hosting.

Dejte si pozor lidi, a opravdu za ty peníze nečekejte žádný servis, slušnost a už vůbec ne neomezené limity, jsou to jen lži. Nejlevnější discontní servery stojí 50 USD, klasické od 100-150 USD nahoru. Když vám někdo nabídne neomezený provoz za 7 USD na měsíc, tak je to lež a 2 TB tím neprotočíte, to už nemluvím, že by jste vytížili naplno 100Mb, to je už na pořádný víceprocesorový dedicated. Jsou to jen lži, a než by napsali maximálně 100GB za měsíc, tak vám lžou do obličeje a napíšou "unlimited bandwidth" a pak vás bez mrknutí oka odpojí a váše podnikání jde do ...

Mluvím z vlastní těžko vykoupené zkušenosti :(, stálo mě to pár set dolarů na ztraceném trafficu, a hodně vysvětlování, kde byl problém.

Anonymní řekl(a)...

Jaromíre, tím svým "Dělám v adultu, tam mají MALÉ projekty 100k lidí denně, velké 2M..." tady moc neoslníš. Kdybych já provozoval nějakou hosting firmu, tak bych takové "projekty" nejen odpojoval, ale ani nikdy nepovoloval. Na takové kokotiny si zřiď raději svůj vlastní server a nejlépe i konektivitu do Internetu, ať můžeš parazitovat na takové pakárně v plné parádě.

Sorry, ale kdyby ses v životě raději věnoval něčemu pořádnému!

Anonymní řekl(a)...

Caymane: Adult je odvětví zábavy, ať se ti to líbí a nebo ne. Pracuji v něm tvrdě a baví mě to. Pokud si nějaký hosting nedá do podmínek, že nechce adult stránky, pak já jako zákazník k němu chci jít a vyzkoušet ho.

Jen jsem chtěl napsat, co vlastně znamená ty "unlimited" s kterými se ti to hemží, a že to jsou jen lži.

Nechtěl jsem nikoho ohromovat, jen napsat konkrétní čísla, při kterých se z "unlimited" mezí najednou stávají až moc reálné meze.

Adult není žádná šedivá ekonomika, vše je legální, zdaněno atd. Jen jsem chtěl uvést příklad, že "unlimited" není nikdy unlimited A CO SI ČLOVĚK ZAPLATÍ TO TAKY MÁ!

Já osobně svůj dedicated server mám, jen jsem chtěl napsat svou zkušenost, protože třeba DreamHost adult projekty bere.

Ono u normálních projektů těžko narazíš na ty meze těhle superlevných hostingů, protože lidi si myslí, že 10k lidí denně je strašně moc, ale ve skutečnosti je to malá zátěž.

Anonymní řekl(a)...

Nechci aby se pak jednoho dne někdo probudil z vypnutou doménou, jen proto, že ho DreamHost odpojil proto, že na něj vyšla recenze v nějakých celostátních novinách, a DreamHostu se nelíbilo, že mu za den přišlo na stránky 50k lidí, chu jen lidi varovat...

Pokud si nepřeješ, abych tady přispíval (vidím tvou značně negativní reakci, kde mně urážíš), tak samozřejmě přestanu. Stačí jen říct.

Nelíbí se mi, že máš adult za "kokotinu" a vyzýváš mě, ať dělám "pořádného". Podle mě kokotinu nedělám, a takový postoj mě uráží.

Anonymní řekl(a)...

Jaromíre, Jaromíre! Nejprve píšeš, že ti nějaká hosting firma zablokovala doménu, kde jsi měl pár set tisíc návštevníků a potom zase, že máš svůj vlastní dedicated server ;-)

Nechápu potom, proč to řešíš a co sis myslel, neboť všem je jasné, že na náročné projekty potřebují vlastní server. O to jde a ne o nějaké tvé extrémní požadavky, kdy samozřejmě i "unlimited" má své limity. Je ti jasné, že takový Seznam.cz by nějakého hostingu asi nevyužil, neboť služby např. od Hostmonster jsou určené pro jiné zákazníky. Tak tady nevykládej, že nějaké "unlimited" jsou lži.

Ten neomezený počet domén a subdomén u jednoho účtu je snad nějaká lež?

Že ti vadí můj názor a mé jasné označení tvých porno stránek za "kokotinu", to se vůbec nedivím. Na svůj názor mám ale právo i bez ohledu na to, co si o něm myslíš. Ty si můžeš svobodně dělat, co chceš (v rámci zákonů), podobně já si můžu o něčem svobodně myslet také, co chci.

Jestli to chceš někomu vysvětlovat a obhajovat, tak to raději jdi jinam nebo si o tom piš na svém blogu a pro své "adult" čtenáře se stejnými zálibami. Díky!

Anonymní řekl(a)...

2Cayman: Pravdou je ze, adult je opravdu nezanedbatelnym odvetvim zabavy a nekdo to delat musi. Pokud existuje poptavka, existuje i nabidka o kterou se nekdo musi postarat, tak to funguje na kazdem trhu. Tak jako ty, ani ja bych v adult businessu nedelal, ale kazdy si muze delat co chce. Pravdou vsak je, ze na komercni projekty s predpokladanou vyssi navstevnosti nebo projekty typu adult, se asi sluzby hostgatoru, hostmonsteru a podobnych nehodi.

Anonymní řekl(a)...

Ale já vím, že "nekdo to delat musi", ale bylo mimo, že tady Jaromír kritizoval hosting službu, která je určena pro něco úplně jiného a pro jiné projekty.

Jaromíre, možná bys mohl na svém blogu napsat samostatný článek s názvem např. "Kde a jak hostovat porno stránky, aby vás hosting firma neodpojila". Tam by pak byla podobná diskuze na místě ;-)

Anonymní řekl(a)...

Cayman: já jen vycházím ze zákonů a podmínek, které si stanoví daný hosting.

A unlimited je prostě lež, a to nepopřeš, protože jde právě o to, že to neomezené není. Že seznam ví, že nemá cenu mít jeden účet u takových hostingů a má hostingovou farmu, a nebo, že Google má desítky tisíc počítačů je jiná věc.

Jde o to, že nový člověk, který zakládá nějaký projekt musí vědět, že je to lež, a že jakmile mu projekt povyroste, tak si musí koupit svůj vlastní server.

Já tohle lhaní "unlimited" hostingů nechápu, proč robnou nenapíšou, že je maximum například 100 GB za den, místo toho mají pak obecné berličky v obchodních podmínkách, že nesmíš používat nadměrně prostředky a podobně. Tedy na jedné straně píšou o neomezených x, y a z, a na druhé straně sami zavádějí normu, která to porušuje.

Kdysi jsem ještě svůj dedicated neměl. Měl jsem počítaný virtual plan s pár set GB přenosu a DreamHost jsem chtěl vyzkoušet, abych ušetřil. Samozřejmě jsem narazil.

Jistě adult není typické využití, už se ale opakuji, tohle se může stát každému, komu najednou povyroste projekt. A lidi by měli vědět, že jakmile jejich tok přesáhne stovku GB, či začnou používat náročné programy na serveru, je čas přestoupit na dedicated (či levnější semi-dedicated).

Máš pravdu, že můžeš mít názor na adult jaký chceš, ale snad taky uznáš, že z toho co jsem napsal plyne ponaučení i pro ne-adult projekty.

Anonymní řekl(a)...

No, myslím, že většina čtenářů si jistě udělala sama názor, že neomezený počet domén je pravda a ne žádná lež, což můžou potvrdit desítky spokojených českých uživatelů zahraničních Web hosting služeb v USA, co znám.

Nabídka hostování neomezeného počtu domén, při neomezeném trafficu, při neomezeném prostoru, při neomezém množství emailů,... což vše nabízí třeba HostMonster za cenu zhruba jednoho hostingu v ČR, je naprosto bez konkurenční.

Každý, kdo chce hostovat více jak jednu Web prezentaci, tak se mu vyplatí zřídit si hosting v USA u jedné z kvalitních hosting companies s miliony spokojených uživatelů.

Chytří také ví, že když budou potřebovat vlastní dedikovaný server, který se v ČR nabízí za +/- 1000-2000 měsíčně, tak i takový server je v US levnější, jak v předražené a pokřivené ČR.

Úplně stranou teď nechávám "výkřiky" Jaromíra, který se rozčiluje, že mu někdo vypnul jeho porno stránky z důvodu milionové návštěvnosti nadržených pubescentů a úchylů z celého světa. Nikdo neví, co všechno na těch porno stránkách prováděl, jaké scripty tam spouštěl, že mu zrušili účet. Pro mě osobně jsou to jen takové výkřiky bez důkazů a já mít hosting firmu, tak takové stránky zakážu už předem.

Žádnému normálnímu projektu žádná firma jen tak bez upozornění účet nezruší. Tečka.

Anonymní řekl(a)...

Caymane: ale zruší. Na doméně kterou mi zablokovali byly jen čisté HTML stránky bez jediného PHP scriptu, takže šlo čistě o datový tok.

Souhlasím s tebou, že nabídka zahraničních webů je pro někoho, kdo potřebuje zahostovat více domén velice dobrá, v porovnání v ČR, kde se platí za doménu.

"při neomezeném trafficu,"
to je lež, zkus si udělat projekt, který přenese 10TB měsíčně i normální a vykopnou tě.

"při neomezeném prostoru,"
To je lež, používej to jako zálohu, a nahrej tam 2TB zipů a uvidíš, jak tě rychle zruší.

Mě se zdá, že asi některé věci nevidíš.

"pubescentů a úchylů z celého světa"
Vzhledem k tomu, kolik lidí navštěvuje tyto stránky, je "úchylný" celý svět, takže ve skutečnosti nejsi normální ty.

Nechci se s tebou hádat, ale napsat unlimited je prostě lež, to je ležatá osmička, a já jsem klidně schopen zi na svůj web nahrát 3 TB dat (normálních), jen chci vidět ten "unlimited", který to přežije, jestli takový máš, a máš to odzkoušeno, že to opravdu jde, tak dej URL, podle mě mluvíš o mezích a unlimited službách, u kterých jsi ještě pořádně žádný limit nevyzkoušel, jinak by jsi nemohl takhle mluvit.

Anonymní řekl(a)...

Jinak jsem pochopil, že mě tu nechceš :), takže jdu pryč.

Máš tady spoustu zajímavých a motivujících informací, které mě zaujaly. Díky za ně, včera jsem tu strávil asi tři hodiny. Možná bys měl některé věci shrnout a napsat třeba knížku.

Promiň, jestli jsem tě nějak urazil, občas jsem mírně agresivní :).

Ahoj, hodně štěstí.

Anonymní řekl(a)...

Tak už naposledy, Jaromíre, slovo "unlimited" znamená opravdu "unlimited" pro normální běžné použití. Když napíše hosting firma v reklamě, že je možno u ní hostovat na jednom účtu neomezené množství domén, tak také NIKDO normální nepředpokládá, že tam budeš mít "google-počet" domén.

Podobné to je s "unlimited" prostorem i s trafficem, neboť nikdo normální si na žádný hosting nebude ukládat kopii celého internetu ani žádné TB dat. Na to jsou pak dedicated servery :-)

Co potom říkáš na všechny jiné reklamní slogany na světě?

Jistě, když přijde někdo a řekne si, já vám dám "unlimited", teď vám dám pohulit a začne tam opravdu kopírovat celý internet, tak asi každý pochopí, co bude následovat.

Mimochodem, zajímalo by mě, co za 3 TB dat máš. To provozuješ nějaký DataWarehouse nebo shromažďuješ bankovní záznamy ČNB?

Anonymní řekl(a)...

"...jsem pochopil, že mě tu nechceš..." - ale vůbec ne, Jaromíre, nesmíš být taková netykavka. Diskuze a rejpání je na světě normální a neměl by ses nechat takhle lehce odradit.

Kamarád sice říkal něco o tom, že jsem chytil "virus Adámek", ale tomu jsem se jen zasmál, neboť vím, že jsi schopný a přemýšlivý chalan.

Ať se ti daří i v tom tvém porno průmyslu a někdy zase čau.

Anonymní řekl(a)...

Viz také pěkná diskuze u článku - Český webhosting vs. zahraniční, kam přidali své praktické zkušenosti z hostování v US osoby jako Radek Hulán, či Martin Malý (Misantrop aka Arthur Dent).

Hosting v USA se prostě vyplatí :-)

Anonymní řekl(a)...

Jo v pohodě, ale nemá se tu myslím smysl dohadovat, když vidím tvé názory na adult, doménové spekulanty a spekulanty na burzách atd. Nechci se s tebou hádat :), a mě to opravdu nedá...

Virus Adámek, to je opravdu pěkné :), no něco na tom bude. Snažím se krotit, jinak je ze mě opravdu hotový grafomanský "virus", který jen plive negativní komentáře.

Právě, že jak si dnes pročítám tvé minulé články (když už nové nebudou...), tak mám na hodně věcí úplně opačný názor (a ná spoustu zase podobný), takže bych se ukomentoval k smrti. A nakonec to stejně nikam nevede, protože jsme si tady 3* zopakovali svůj názor a nevidím, že bychom se někam pohli.

LOL virus Adámek :), to je síla, haha.

Měj se

"opravdu "unlimited" pro normální běžné použití"

Jen vysvětlené, o to mi právě jde! Pak nemají psát "unlimited", ale mají definovat ten svůj "vrchní limit", podle čeho rozhodují, jinak to není fér hra... S dalšími věcmi samozřejmě souhlasím, u nás je hosting opravdu děsně předražený. Jsem se díval jen tak na ceník Casablancy a je stejný už několik let, přitom konektivita je každý rok o polovinu levnější.

Anonymní řekl(a)...

Mimochodem v tom tvém odkazovaném článku

http://tomas.krause.cz/zapisky/cesky-webhosting-vs-zahranicni/

se v diskuzi o těch limitech mluví taky...

Podle mě je to podstatná vlastnost, kterou je třeba zmínit.

Samozřejmě tyhle limity jsou u českých hostingů taky, a typicky mnohem horší, protože je u nás HW a konektivita dražší.

Na mě jen působilo to slovíčko "unlimited" jako červený hadr na býka :). Je dobré když člověk ví do čeho jde, zejména v podnikání, takže preferuji variantu, že za 7 USD mi hosting napíše, maximálně 10 GB přenosu denně, max 50 přístupů za minutu, atd. (adult ano, či adult ne...) ať to můžu zahrnout do svého plánu, a vím, kdy mám přejít na semi-dedicated, pak dedicated, a tak dál. Situace, kdy i ten nejnižší článek řetězu píše o unlimited službách mi nepřipadá normální, protože pak nevím na čem jsem, a defakto nemám žádnou garanci, že když přenesu například jen 7 GB, tak mě neodpojí, člověk žije v nejistotě..., a to není dobré pro podnikání.

Anonymní řekl(a)...

Pravda jest - www.hostgator.com - neplatíte za kažnosu doménu webostigu extra. Ale máte základní a ni je napojeno dalších např. 1000. Ale má to jeden háček - max. 50 000 souborů. Hostgator.com protestuje, že toho tam moc, ale nevypíná. Maximálně nemůžete dělat zálohy. Další nedostatek. Do Ameriky je daleko a PING je o něco nižší, Ale v konečném důsledku to nepoznáte.

Např. Hostican Vás odpojí, ale hostgator.com ne - vřele doporučuji.

Ivan
info@admanet.cz

Martin řekl(a)...

Prý sociální jistoty :D moc pěkně si to napsal

Okomentovat