Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Podzim je tady a to je špatné, vždyť jsme si to léto ani neužili (na Bora Bora)

Cayman Islands BeachTitulek dnešního příspěvku je částečně převzatý z emailu jedné fashion redaktorky, která si zřejmě léta moc neužila, jak by si přála.

To mě inspirovalo, neboť nezáleží přeci na nějakém počasí, či ročním období, abychom si užili léta, abychom dělali to, co bychom dělat chtěli, či co dělat chceme.

Nestačilo by jen změnit náš pohled na svět a zapomenout na nějaké počasí, časové zóny a omezení, co nám příroda připravuje? Není lepší se spíše zamyslet nad tím, co chci opravdu dělat? Dnes, zítra, tento měsíc, celý rok?


Záleží jen na našem pohledu na svět!

Stále dokola tady "buším" do čtenářů myšlenky (chytří již dávno pochopili), že je nutné jít za svým snem a dělat, co nás baví. Podobně, jsem kdysi "agitoval", že není nutno žít celý život jen na jednom místě, ale že je přirozené, že každý chce poznávat svět, poznávat nepoznané, užívat si života, ne jen chodit do práce od pondělí do pátku, platit daně, vařit, uklízet a zase chodit do práce.

Základní pravidlo každé úspěšné osobnosti na světě je jen to, že ví, jak jít za svým snem, ať se pod tím skrývá cokoliv. Pro někoho je to "jen" koukání na zprávy, fotbal, čtení bulváru a teplé místečko, což je v pořádku, když takový člověk nebrblá a nestěžuje si.

Je ale plno lidí, kteří by něco "chtěli" a stále nechápou, že stačí opravdu chtít a něco pro to udělat ;-)

(Vzpomínám na jednoho bývalého kolegu, který si stěžoval, že má málo peněz. Ptal jsem se ho, zda svůj požadavek řekl šéfovi. Prý ne, že to ani nemá cenu. "Proč se tedy divíš, že máš málo peněz?", zeptal jsem se ho a ukončil debatu.)


Malé - velké sny jsou základ?

Kdo má malé sny, malé cíle, tak také malých snů docílí, to je snad každému jasné. Jednoduše, splní si daný úkol a je spokojený. Kdo má ale velké sny, pro někoho nereálné, tak se k nim, když opravdu bude chtít, alespoň přiblíží. Může si je i splnit, kdy teprve potom bude takový cílevědomý člověk spokojený.

Nechci se ale opakovat, napsáno toho na tohle téma bylo už dosti. Dnes tedy jen vzpomínka na léto, které tak někomu chybí, kdy to "léto" je ovšem k dostižení na mnoha místech naší země (planety). Otázka tedy není, zda jsme si nějak "užili léto", ale co jsme udělali pro to, abychom si užili léta, či třeba i jara, podzimu, zimy ;-)

Pro inspiraci, jeden (ne)skutečný kýč - Bora Bora & Thalasso Spa:




No a teď je možno "snít" a připravovat plány, co chci, po čem toužím, čeho chci docílit, co chci dokázat, co se chci naučit, komu bych mohl pomoci,... Stačí pro to jen něco udělat.

Každého svobodná volba ;-)

2 comments :

Silvie řekl(a)...

Díky.

Anonymní řekl(a)...

Není zač.

Okomentovat