Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Google Adsense "Optimization Report" mě vždy pobaví

Každý, kdo používá na Web stránkách kontextovou online reklamu Google Adsense, tak dostává jistě také ty pěkné tipy na optimalizaci reklamy, že?

Vždy se docela pobavím, když mě Google každý měsíc informuje o tom, jak bych mohl nějaké stránky optimalizovat. Prý, filtruji reklamy, které "monetize well on your site" ;-)

Každý měsíc tedy dostávám stejný tip:

Google Adsense Optimization Report


Proč filtruji některé reklamy Google Adsense?

Jednoduše, filtruji reklamy, které nejsou relevantní, příp. které málo platí za publikování na stránkách. Zmiňoval jsem se o tom už kdysi, že mám nastavený Competitive Ad Filter na všech Web stránkách, kde někde mám umístěné Adsense reklamy.

Stejně to ale nepomáhá, neboť v Google Adsense je možno takhle blokovat jen 200 firem (URL daných reklam), což je žalostně málo, když si uvědomím, kolik MFA sites je na světě, kolik nesmyslných firem a Web stránek používá PPC reklamní kampaně, kolik plevelu na sebe ještě dělá reklamu, co všechno zamořuje Internet.

Proto mi připadá legrační, když mi Google každý měsíc pošle návrh na optimalizaci s textem "You may be filtering ads that monetize well".

Které Ads to ale jsou? Co kdybys mi, milé Gůgle, prozradilo, které reklamy nemám blokovat? Co kdyby bylo možno si vybrat cenu reklamy na nějakých stránkách a tak filtrovat ten plevel, který jen zamořuje síť?


Tip pro návštěvníky z Google company:

Přátelé, kamarádi! Zkuste navrhnout svému zaměstnavateli v tom svém 20% projektu mírné zlepšení v jeho reklamním systému, že by se u Adsense reklam zobrazovala cena za click a každý Publisher by si mohl rozhodnout, které reklamy bude na svých Web stránkách zobrazovat - ať už dle zaměření reklamy (relevance), či dle ceny.

Umí to např. AdBrite reklamní systém, tak není třeba nic moc velkého vymýšlet. Kdyby vám ale tento malý "nápad" neprošel, tak byste mohli alespoň vysvětlit, proč se do toho firma Google nechce pouštět. Každému je sice jasné, že když jde o peníze...

Oficiální Google stanovisko by ale bylo docela na úrovni.

Jinak, děkuji Google zaměstnancům za podporu tohoto blogu a zdravím zejména googlers from Chicago, New York, Baile Átha Cliath, Krakow, Zürich a Mountain View. Snad se někdy osobně potkáme :-)

3 comments :

Anonymní řekl(a)...

Taky mám za poslední 4 měsíce stejné doporučení a taky blokuji reklamy. Některé na doporučení (z tohoto blogu?) že málo sypou a některé kvůli konkurenci...
Škoda, že blokování reklam se vztahuje na celý adsense účet. Na některých stránkách konkurenční reklamu logicky nechci, na jiném webu jiného zaměření bych tu zablokovanou reklamu uvítal...

Anonymní řekl(a)...

Vidíš, to je také problém, blokování funguje v rámci celého Adsense účtu. Jsem zvědav, co tomu řeknou chlapci a děvčata z Google a zda budou nějak reagovat ;-)

Unknown řekl(a)...

ad Tip pro návštěvníky z Google company

Presne o tom jsem pred pul rokem posilal ofic. dotaz na Google, ale odpoved zadna. :(

Nikdy jsem nechapal proc to jeste nezavedli. Postupne rusim-minimalizuji AdSense a zkousim ruzna nahradni reseni. Bohuzel ani AdBrite ani Chitika nejsou lepsi. Jedine primy prodej, ale kdo na to ma cas?

Okomentovat