Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak vydělat milion (už ve čtvrtek) aneb chytří čtou Hospodářské noviny

Volovina jako krávaV jednom starším příspěvku - Kupujete Blesk nebo Hospodářské noviny, jsem se podivoval nad tím, kolik lidí stále tupě kupuje bulvár a zmínil jsem, že občas čtu Hospodářské noviny.

Řekl bych, že HN čtu určitě mnohem častěji jak třeba Reflex, který na mě poslední dobou působí úplně stejně, jak zmiňuje např. Nejasná zpráva o konci Reflexu.

Tuhle "úchylku" u sebe pozoruji již od dětských let, kdy jsem si i jako naivní student někdy Hospodářské noviny koupil, abych se asi cítil dospělejší, abych asi trochu plaval proti proudu a možná také, abych nějak vybočoval z davu ;-)


Jak vydělat milion s Hospodářskými novinami?

Nejprve, o peníze vůbec nejde a píšu tady stále dokola, že základ je to, co nás baví a že ty peníze jsou jen "druhotný" produkt našeho nadšení, nasazení, našich schopnosti a snahy něco dělat dobře. Chápu ale, že mnoho lidí zajímá, jak se dají vydělat peníze.

Proto asi také píšu tento příspěvek, neboť bych chtěl upozornit zájemce, že zítra, tj. ve čtvrtek 4.9., vyjdou Hospodářské noviny s přílohou "Jak vydělat milion". Články prý budou na téma - 60 rad jak vydělat milion, Šest lidí, kteří ho vydělali, Jak zbohatnout na burze, na webu, v realitách.

Jen doufám, že v případě toho "jak zbohatnout na webu" tam nebudou zmínky o nějakých doménových spekulantech, to bych asi nevydýchal. Věřím ale, že redaktoři HN patří mezi ty normálnější a že takové podnikání je nebude inspirovat ;-)


Co mě zaujalo v posledním čísle HN?

Hodně sice přeskakuji, neboť na nějaké články v HN nemám náladu, něco nechápu nebo mě to nezajímá, ale pár článku tam stojí za to. Např. v pondělním čísle mě zaujaly následující články na témata, o kterých jsem se tady také někdy zmiňoval:

- Plyn zdraží od října - Hospodářská komora vyzvala k regulaci cen
(viz příspěvek - Proč ČEZ zdražuje energii)

- Automobilky v USA (GM, Ford, Chrysler) žádají pomoc od státu
(viz příspěvek - Start-Up na výrobu a prodej aut v Californii)

- Jack a Suzy Welchovi radí: Kdo škodí ve správní radě
(viz příspěvek - Proč ČEZ zdražuje energii)

- Stěhovat se vyplatí, když pak vyděláte víc
(viz příspěvek - Nejen IT specialisté odcházejí z ČR)

- Zakládat banku od nuly... (rozhovor s ředitelem mBanky)
(viz příspěvek - eBanka má také poplatky zdarma)

- Malé děti nezaplatí u lékařů...
(viz příspěvek - Jak "neplatit" poplatek 30,- Kč za návštěvu u doktora)

Takže, čtu takhle Hospodářské noviny a potvrzuji si myšlenky, na které jsem kdysi upozornil ;-)

13 comments :

Ivan Kutil řekl(a)...

měl bych tě pochválit za skvělý tip, jenže na tuto přílohu se těším a jsem natolik hamižný, že jsem nikomu neřekl že vyjde, nerad sdílím své know-how, to na tobě obdivuji. ať si klidně ostatní čtou svůj blesk, hrajou travian a koukají na novu, ja jdu dál :)

Pierre řekl(a)...

díky za tip, snad na to nezapomenu :-)
Taková malá otázečka, kupuješ si třeba ekonomické časopisy Euro či Ekonom?

Anonymní řekl(a)...

Ekonom neee, uz davno nema chytlave a svezi clanky. Zato Euro "chytlo druhy" dech a posledni tri cisla mi prisla velmi zajimava a vtipna jako driv. Navic Petra Busty (zastupce sefredaktora) si velmi vazim. A proto mu i rada udelam reklamu.

Na strankach casopisu ale nehledej navody na "jak se stat..," ci "co udelat pro to, aby...," to Euro neposkytuje. HN jsou v tomhle ohledu daleko zajimavejsi a ne tak "ulhane" jako MfD ci "politicky zaujate" jako Lidovky.

Cayman řekl(a)...

2codeasi: Zase takové převratné "tipy" tam nebudou, aby se to muselo nějak tajit. Bylo by ale hezké, kdyby alespoň jednou nebyl zrovna bulvár nejprodávanější tiskovinou, což stejně opět bude :-)

2Petr: Ekonomické časopisy moc nekupuji, nějak je nezvládám celé přečíst a pak se mi hromadí všude kolem. A když už, tak Euro, Business Week, Czech Business Weekly.

2SkydivePrincess: Souhlasím, Euro je asi nejlepší čtení a také všem doporučuji.

Anonymní řekl(a)...

Tady. Tady. Taky se hlásím o jedny HN. Kupuju je jen občas, ale zítra speciálně kvůli příloze :-D Škoda, že tam nebude, jak vydělat ty melouny rovnou dva nebo tři :-D

Anonymní řekl(a)...

Taky si rad prectu HN a zejtra si kvuli tvemu doporuceni privstanu aby mi to vsichni nevykoupili :) Lepsi jak Ekonom a Euro je Finmag viz http://finmag.cz, kde zverejnuji nektere sve starsi clanky...

Anonymní řekl(a)...

Obcas si HN koupim kdyz me ceka nejaka dalsi cesta :-).

Tady na tohle cislose ale mimoradne tesim :-). Ma mi ho prinest pritelkyne cestou ze skoly, uz aby tu byla :-)).

Anonymní řekl(a)...

Já tedy takové nadšení z nějaké milionové přílohy HN nesdílím :-) Spíš je to takový jak vidno celkem úspěšný marketingový tah. Pokud zadám do googlu "how to become millionaire", dostanu podobné rady :-) Z mého pohledu se už z pricnipu nemohou milionáři stát lidé, kteří vyhledávají takové informace. Cesta k milionum podle mě vede jinudy (vlastní invence), ale bude to jistě lepší čtení, než pestrobarevný bulvární hnůj.

Anonymní řekl(a)...

2Paolo: Jsem psal v komentáři, že zase takové převratné "tipy" tam nebudou, šlo mi jen o to, že je určitě lepší, když si lidi kupují HN jak nějaké bláboly v Blesku.

Ještě jsem neviděl, co tam vyšlo, neboť jsem na cestě a online tu přílohu ještě nepublikovali. Je mi ale jasné, že tam toho moc o vydělání milionu nebude, jde spíš o HN jako celek ;-)

Anonymní řekl(a)...

Tak po necelé hodince cesty z letiště jsem dostal email od jedné dobré duše s nascanovanou přílohou z těch dnešních HN.

Musím říci, že jsem sice nic závratného nečekal (chtěl jsem tímto příspěvkem jen vzbudit zájem o trochu jiné tiskoviny), ale takový bullshit jsem tedy nepředpokládal.

Prý celé HN byly rozsahem asi poloviční, oproti normálnímu vydání, zalité ve fólii, aby asi náhodou někdo před nákupem neprolistoval tu "příčurku", kde dle mého není naprosto nic. Jasně, příklad úspěšného internotového podnikatele, co si píše deníček na Marigold.cz :-)

Škoda mluvit...

Anonymní řekl(a)...

Cayman: Mluvis mi z duse :-(. Prolitl jsem to, precetl Marigolda a zase to zavrel...

Skoda, prilohu si predstavuji jako podrobne zasveceni do tematiky, zajimave clanky, srovnani, grafy a nejake uzitecne tipy...

Zkratka vsechno, jen ne tohle.

Anonymní řekl(a)...

No vida, ja to nevidel a jsem rad, ze ma predtucha se naplnila :-) Jinak HN jako nekritizuju, jen jsem reagoval na nektere zdejsi komentare, u kterych jsem mel dojem, ze se obvzlast tesi na to milionove vydani, jako by si od toho neco slibovali.

Anonymní řekl(a)...

je to hovadina

Okomentovat