Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak opravdu nedělat reklamu a jaké psí žrádlo nikdy nekupovat!

Go Out of Brain!Dostal jsem fotky z jednoho parku, který je prý od pátku zamořený reklamou. Nevím, jestli to je vážně míněná reklama, spíše mi to připadá jako odstrašují příklad, jak reklama opravdu nemá vypadat.

Byl jsem docela šokován, čeho je někdo schopen a můžu zodpovědně říci, že od takové firmy bych si nikdy nic nekoupil.


Jak nemá vypadat reklama!

V jednom parku na Smíchově se objevily "zajímavé" reklamní cedulky na psí žrádlo Perfect Fit - "Pro psy s osobností", jak hlásá jejich reklamní slogan. Nikdo by asi s nějakou reklamou neměl žádný velký problém, kdyby ty cedule nebyly umístěné asi 5 metrů od sebe a kolem celého parku i kolem gotické kašny uprostřed.

Reklama na psí žrádlo

Takhle "zamořit" reklamou upravovaný parčík kolem kašny může snad jen ichtyl bez nějakého vkusu, morálky a "bez osobnosti". Asi by to chtělo, aby se autor té reklamní "kampaně" trochu nabaštil té propagované psí stravy, aby nějakou "osobnost" s charakterem získal.

Reklama na psí žrádlo

Reklama na psí žrádlo

Reklama na psí žrádlo

Reklama na psí žrádlo

Reklama na psí žrádlo


Jak by mohla vypadat slušná a cílená reklama?

Neřeknu, kdyby v tom parku byla jedna nebo dvě reklamní cedulky někde u vstupu, kdyby třeba na té ceduli byla nejprve velkým písmem informace, že firma sponzoruje úklid parku, že natřela lavičky, že přispěla na obnovu fontány,... Pak by informaci o firmě, která nabízí psí žrádlo na té a té adrese asi každý pejskař v okolí přivítal.

Takhle ta reklama ale nepůsobí moc profesionálně a jak jsem slyšel, tak bude mít spíše opačný účinek.

Doufám, že tu "reklamní kampaň" nikdo z radnice Prahy 5 nepovolil a že v pondělí, až nastoupí všechny ozbrojené odpovědné složky do úřadu, tak ta firma dostane mastnou pokutu. Jestli jim to ale někdo povolil, tak asi vstoupím do "fanclubu" starosty na Praze 5, kterému to ale bude stejně jedno, neboť taková hloupost je nic proti jeho ostatním kauzám, které má na triku.

Když ale "hajný je lesa pán", tak si na Praze 5 může dělat, co chce ;-)

13 comments :

Anonymní řekl(a)...

Mne to teda spis nez reklama prijde jako nejakej happening nejakeho studenta umeni ci umelce, nebo provokace na podobny zpusob, ale mozna se pletu :-)

Anonymní řekl(a)...

2drunka: Tak to se tedy pleteš, je to normální reklamní kampaň na psí žrádlo, kterou rozjela reklamní agentura Mark/BBDO ;-)

Anonymní řekl(a)...

no, tak jestli to je tak, tak to je fakt docela sila...
drunka

Anonymní řekl(a)...

heh, ja jsme myslel, ze je to v parciku pro pejskare. ;)

Anonymní řekl(a)...

Neříkal jsi něco o tom, že jsi dávnou za velkou louží a užíváš si dalekých krajin?

Nechápu proč řešíš nějaké dny bez aut a reklamy okolo kašny v Pze 5.

Anonymní řekl(a)...

2Anonymní: Víš, proč to řeším? Protože mám na Praze 5 plno známých a kamarádů (jeden mi poslal ty fotky), protože mi není lhostejné, co se v mé domovině děje, protože nedokážu strkat hlavu do písku a všímat si jen svých věcí, jak většina ostatních "hrdých" Čechů, kteří vyřvávají třeba na fotbale "Kdo neskáče, není Čech!" a nic jiného je nezajímá. Chápeš už trošičku?

Anonymní řekl(a)...

Nechápu proč řešíš nějaké dny bez aut a reklamy okolo kašny v Pze 5.
Klasika české zbabělosti a ignorantsví.
Pár desítek let byl tento národ zvyklej držet zobák a ještě ho asi budeme držet pěkně dlouho. Je snad normální, že když se mi něco nelíbí, tak se ozvu. Nebo už opravdu žijí v tomto státě jen závistiví vlezdoprdelisti bez názoru. Nevím jak by dopadla tato podobná kampaň v Rakousku nebo u soudruhů v Německu. Tam by si asi parčík takhle zakydat nenechali.

Cayman řekl(a)...

"Pár desítek let byl tento národ zvyklej držet zobák a ještě ho asi budeme držet pěkně dlouho."

Přesně řečeno a ještě bych to doplnil o chybějící národní hrdost.

Anonymní řekl(a)...

Nenažranost některých lidí pokud jde o reklama může dosáhnout až té "hraniceů, že nainstaluje do škol velkoplošné obrazovky, na kterých bude dětem pouštět reklamu.

Kde - no v České republice! Kdo je aktérem - nová hvězda teleshopingu, zatím ministr vnitra Langer a obchodní cestující, zatím ministr školství Liška.

Pokud nevěříte, že to není blábol ani kachna, podívejte se na

http://prisoner.bloguje.cz/722965-ahoj-ahoj-ahoj-ja-jsem-ivan-langer-vase-nova-hvezda-teleshopingu.php

Sorry Caymane za odkaz na můj web, ale tohle mě tak vytočilo (/neb jsem rodičem dítka, které bude objektem téhle reklamy), že jsem musel svůj názor hodit do blogu.

Doufím, že celou kauzu zaregistruje co nejvíce lidí.

Anonymní řekl(a)...

Fakt síla, všem doporučuji navštívit příspěvek, co napsal Prisoner na svém blogu - "Áhoj, áhoj,áhoj ... já jsem Ivan Langer, vaše nová hvězda teleshopingu".

To si děláš fakt srandu s tím, že "třicet procent ale slouží i reklamě" v tom vysílání na školách?! To snad nemá obdobu, neboť nepředpokládám, že reklamy by tam byly na nové knihy nebo něco výukového.

Anonymní řekl(a)...

2Cayman

Bez legrace - takhle jsem to získal z lokálního tisku - viz odkazy na mém blogu.

No je to naprosto příšerný - kdyby raději ministerstvo školství zavedlo výuku sebeobrany proti reklamě, ale oni místo toho nahustí do dětí bez možnosti úniku nějaká sdělení o psím žrádle nebo coca-cole.

Anonymní řekl(a)...

Tady je ještě doplňující článek ke kampani:
http://tinyurl.com/ihned-perfect-fit-kampan
Na první pohled by se vše mohlo zdát jako dobrý nápad... billboardy přímo pro psy. Na druhý je už však kampaň jaksi nedomyšlená a hlavně velmi otravná.

1/ Billboardy mohly být aspoň jen podél cest (analogie k dálnicím) a ne i náhodně na trávníku/kolem kašen. Když už jsou u cesty, jsou nesmyslně rovnoběžně s ní. Hlavně by jich mělo být poloviční nebo třetinové množství.
2/ Psi (pokud vím) neumějí číst. Uvedené slogany jsou tak jaksi nadbytečné, zvlášť když už je jako lákadlo údajně použitá nějaká „vůně“. :-)
3/ Billboardy nemají vlastní osvětlení, přestože snad každý chodí psa venčit i v noci/za tmy.
4/ Psi zpravidla nesmějí do obchodů, a tak je hloupost na ně kampaň cílit.
5/ U kolemjdoucího, který běžně vnímá parky jako ostruvky přírody v záplavách šedi a asfaltu, kde si může v klidu odpočinout, nastává silné znechucení a rušivý pocit, že už někdo „zasvinil“ i to málo přírody, které ve městech je.

Nejspíš to budeme muset vydžet až do konce října, jestli někdo do té doby ty cedulky nevytahá a nevyhodí. :-)

Anonymní řekl(a)...

Dost dobré, díky za link. Prý, reklamní kampaň přímo pro cílovou skupinu :-) Už vidím, jak jde nějaký pes sám nakupovat žrádlo.

Okomentovat