Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Forum Nokia Webinar - Windows Mobile .NET on S60/Symbian

Forum Nokia - Driving Mobile InnovationDostal jsem pozvánku z Forum Nokia Global na odborný webinar, tj. Web seminář, jež je určený všem Windows Mobile .NET vývojářům a příznivcům mobilních aplikací.

Takže, jak jsem dostal, tak přeposílám pro všechny zájemce, kteří by měli zájem se zůčastnit. Mimochodem, Business of Software v Bostonu se také už blíží, neboť prázdniny jsou pryč ani se nenadějeme :-)


Windows Mobile .NET on S60/Symbian

Forum Nokia Webinar - Windows Mobile .NET
Datum: 10.7.2008 (čtvrtek)
Začátek: 9AM PT, tj. 18:00 CET (Praha)


"S60 on Symbian is the #1 smartphone platform in the world with over 165 million devices shipped as of March 2008. For Windows Mobile .NET application developers, this is a new market made available by utilizing Red Five Labs (a Symbian Platinum Partner) Net60 SDK and Runtime, which enables existing Windows Mobile .NET CF applications to run on S60 3rd Edition devices."

Tento informační seminář by měl trvat 60 minut, včetně dotazů, takže doporučuji včasnou registraci každému, kdo má zájem o vývoj mobilních aplikací na dané platformě, či se zajímá o podnikatelské příležitosti v této oblasti, které se nabízejí díky "165 million S60/Symbian device worldwide installed base".

Předvedeny budou prý dvě řešení (včetně Google Docs), tak by to mohlo být docela zajímavé.


Viz také - Related Links:

- What is S60?
"With millions of devices and thousands of mobile applications on the market, S60 platform is the leading smartphone platform in the world. Its main components are an easy-to-use and intuitive user interface, a well interworking application suite and a rich application development environment."

- Symbian - The Open Mobile OS
"Symbian is a software licensing company that develops and licenses Symbian OS, the global open industry standard operating system for advanced, data-enabled mobile phones. Symbian licenses Symbian OS to the world's leading handset manufacturers."

3 comments :

David Nogol řekl(a)...

Hmm, Windows Mobile .NET na S60 ... to zní jako noční můra pro ty, co to budou impementovat :)

Z vlastní zkušenosti vím, že dělat v symbianu je docela obtížné.Celé mi to příjde jen jako prostředek nokie k oddálení konce symbianu. Každopádně to bude výhoda pro koncové uživatele.

Semináře se bohužel nezůčastním, ale jsem zvědavý jak to celé dopadne. Situace na trhu mobilních zařízení se vyvíjí dost rychle a někdy taky dost zajímavě - jako třeba v tomto případě :)

Anonymní řekl(a)...

Taky mi to připadá jako jeden poslední záchvěvů, jak získat větší popularitu. Zajímalo by mě, jaké kdo používá nástroje a technologie na tvrobu aplikací pro mobily. Nemáš nějaký dobrý tip?

Anonymní řekl(a)...

Další fórum o Symbianu jsem našel zde - http://www.n85.cz. Třeba tam najdete další informace...

Okomentovat