Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

WWF - Local to Global Environmental Conservation

Myslet jen na sebe?Myslím, že je čas zase napsat o něčem smysluplném a podpořit něco rozumného. Chápu, že každý má svých vlastních starosti dost, že většina lidí nikdy nepochopí, že na světě nejsou sami. Je mi také jasné, že 99% obyvatel ČR nikdy nezmění své návyky a svou pohodlnost (zabedněnost).

Myslí si snad někdo, že v ČR je více jak 1% přemýšlivých lidí, kteří trochu uvažují třeba o životním prostředí nebo o tom, jak oni sami okolí devastují, či jak by mohli sami přispět k nějakému zlepšení?

Kdepak! Většina lidí opravdu myslí jen na své korýtko, jak se rychle dostat autem přes zacpané město domů, jak nakoupit v supermarketu co nejlevněji, jak být rychle ve svém domečku a jak si ho zase nějak vylepšit.

Jsou ale chvíle, kdy se zamyslí snad každý, např. když jeho vlastní děti najednou budou mít nějaké zdravotní problémy, alergie, dýchací potíže, což ani dobrá klimatizace v luxusním autě nevyléčí. Jó, každý si musí asi na vlastní kůži všechno prožít, aby pochopil, otevřel oči, začal přemýšlet a někdy v příštím životě něco udělal pro změnu, jestli tedy bude ještě co měnit ;-)

Kdysi jsem odhadoval, že bude trvat ještě dvě generace (od pádu komunistického vymývání mozků), než se myšlení společnosti trochu změní. Dnes jsem si jist, že to budou nejméně tři generace a to bůhví jestli! Stále totiž platí, že rozumné lidi v okolí by každý z nás mohl spočítat na prstech jedné ruky. Schválně si to zkuste a uvidíte, jak se (ne)pletu.

Dnes tedy pár věcí k přemýšlení, kdy někomu možná někdy dojde, že jsou trochu důležitější věci na světě jak nějaké mistrovství v házení oštěpem:

- World Wildlife Fund - Local to Global Environmental Conservation
"Because we only have the one planet Earth... WWF believes that, together, we must save endangered species, conserve natural environments and live sustainable lives."


World Wildlife Fund - For a Living Planet!




World Wildlife Fund - It's not enough to simply talk



"WWF's mission is to stop the degradation of the planet's natural environment and to build a future in which humans live in harmony with nature."


Update:

Abych předešel případným dotazům, tak můj osobní příspěvek k životnímu prostředí byl už před nějakým časem, že jsem prodal auto, chodím pěšky a jezdím buď MHD nebo na kole. Vězte, že to jde i s rodinou a s dětmi, neboť když je náhodou potřeba, tak existují půjčovny aut ;-)

5 comments :

Anonymní řekl(a)...

Jak typické pro ekologické nátlakové skupiny dát na konec roztomilého medvídka, který se trápí na rozpouštějící se kře.
Není zmíněno proč na té kře je, proč se kra odlomila a proč bychom se tím měli zabývat, zato je zmíněno, že vyvolení už pochopili.

Anonymní řekl(a)...

Nejsem žádný fanatický ekolog, ale chápu, že kdo chce něčeho dosáhnout tak musí zahrát na city. To platí ve všech oblastech lidské činnosti od podnikání až po tu ekologii.

Když jdu takhle ráno pěšky městem, či to vezmu po nábřeží, a míjím kolony aut, tak si někdy fakt ťukám na čelo, proč všichni "musí" zacpávat město auty.

Anonymní řekl(a)...

Taky mě někdy "uchvacuje", jak ekologisti chytaj za srdce. Ta videa (hlavně to první) jsou typická. Medvídek, jímavá hudba :-)

Neříkám, že základ je špatný a nad hodně věcmi bychom se měli zamyslet, ale nemám rád citové vydírání.

Anonymní řekl(a)...

Náhodou, je dobré někdy oslovit citově, třeba zde je ukázka "šokujících TV spotů" na dopravní nehody a má to také svůj význam - http://www.canik.cz/2008/06/22/jste-pro-zavedeni-sokujicich-tv-spotu-o-dopravnich-nedohach/

Anonymní řekl(a)...

Přiznám se, že pod vlivem citových reklam jsem přestal nakupovat domů Dobrou vodu a dnes kupuji již jenom Rajec.

Asi znáš ty skvělé reklamy s bobříky ve vodě, veverkou, liškou, srnkou, medvídky, jak si všichni pochutnávají na lahodné vodičce zn. Rajec. Ty reklamy naprosto nemají chybu, tak proč je nepodpořit. Voda jak voda, ale Rajec je nejlepší :-D

Rajec - Nejdřív jiskra
http://www.youtube.com/watch?v=yPpE32uDO3A

Rajec - Tajomstvo patentované prírodou
http://www.youtube.com/watch?v=MAXlDl8laF0

Okomentovat