Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Microsoft kupuje Yahoo, Google kupuje MS, Oracle kupuje SAP, Google kupuje Oracle

Keep Right Go LeftMám to nachystané už delší dobu, ale jsem stále nekonečně "on the road", takže přístup k webu není tak automatický a čas se také trochu posunuje, když letíte letadlem proti proudu času.

Co nás tedy brzy čeká za novinky vzhledem k tomu, že je 1. dubna?


Honza Vaňhara přestává prodávat levná kola z Číny

Česko-americký podnikatel přestává prodávat v USA levná kola z Číny, neboť všichni na západním pobřeží už jeho kola mají, včetně velké komunity peruánských přistěhovalců. Jeho novým projektem je firma XYZbeans na dovoz a prodej fazolí z Polska.

Mezi největší odběratele polských fazolí patří hlavně bývalí zákazníci, co si zakoupili kolo od XYZbikes a všichni, co chtějí ušetřit za drahý benzín, neboť se rozmáhá prodej aut na plyn, kdy fazole jsou tím nejjednodušším prostředkem k domácí samovýrobě.

(Fazole od XYZbeans je prý jednoduší dovézt do ČR z USA přes službu ShipITo, jak je dovážet z Polska, neboť balné a poštovné je z USA skoro zdarma díky kurzu dolaru 1:1 vůči CZK.)


Fandor rozdává domény zdarma

Na Českolipsku přemýšlí, kam umístí pamětní desku svému rodáku, který se rozhodl věnovat svou vzácnou sbírku domén na charitativní účely, ale jelikož se nepodařilo zorganizovat dobročinnou aukci, jejíž výtěžek by se použil na rozvoj města, tak jsou domény rozdávány zdarma všem zájemcům na bázi "First come, first served", tj. kdo dřív přijde, ten dřív mele.

Např. o doménu WordPress.cz projevil zájem Ústav pro jazyk český, který současně zvažuje zahrnutí slova "fandor" mezi vyjmenovaná slova po "f" a odborníci nyní koumají, jak odůvodnit, že neobsahuje "y".


Dálnice D1 je přejmenovaná na C1

Po sérii automobilových nehod se vedení všehomíra rozhodlo udělat z původní dálnice cyklististickou stezku č. 1 a vybrané meze dálnice budou rozorány, což prý přijde levněji, jak všechny opravy. Místo motorestů vyrůstají v okolí dálnice "cykloresty", tj. odpočívárny pro znavené cyklisty, kteří jsou několik dní na cestě z Prahy do Brna a zpět.

Speciální VIP salonky v "cyklorestech" jsou hojně využívané obchodníky zahraničních firem na cestách, kteří si můžou za poplatek nechat vyžehlit svůj oblek a nakrémovat značkové boty, zaprášené našlapanými kilometry po C1, příp. nechat naolejovat kolo. Holky z E55 se přesunuly na C1 a sdružují se v JCD (jednotná cyklistická družstva).


Čínská rikša nahrazuje taxíky v Praze

Místo nové linky metra se vybudovala "čínská stezka", která spojuje letiště Praha s centrem města a která zaměstnává většinu sportovců, kteří úspěšně soutěžili na olympidádě v "Pekinu". Ti jediní totiž dostali licenci na provoz a využívají tak svého monopolu jako dříve pražští taxikáři.

Čínskou stezku má pod patronátem Komunistická strana Čech, Moravy, Karviné a Číny, a ministr pro čínský rozvoj, Vojtěch Filip, osobně dohlíží, že každá rikša je vybavena srpem a kladivem pro zatloukání případných kapitalistických hřebíků na cestě.


"Kdo uvidí v Praze auto" je nejpopulárnější reality show

Po nedávné ropné krizi a vzestupu ceny za barel ropy na 1000 USD se většina české populace rozhodla nechat zdarma sešrotovat svého automobilového miláčka společností AAAdestruction. Od té doby je velkou raritou vidět v ulicích Prahy nějaké auto. Z většiny ulic jsou pěší zóny, místo dřívějších magistrál můžeme vychutnat procházku rozkvetlými alejemi, ochutnat vodu ze studánek, či spočinout u jednoho z mnoha přírodních vodopádů.

Je hezké vidět zase mezi domy v Praze stromy a místo asfaltu anglický trávníček na českém písečku. Velká pardubická se stěhuje na Václavské náměstí.


Dále jen krátce ze světa:

- Microsoft kupuje Yahoo, Google kupuje MS, Oracle kupuje SAP, Google kupuje Oracle.

- SUN kupuje IBM a všem uživatelům databází DB2 a Informix nabízí novou verzi MySQL.

- Google kupuje firmu SUN a přejmenovává jazyk Java na Jaavoo, MySQL na gSQL, vydávají se Google stravenky.

- Indická Tata nabízím akcionářům Google vozy Jaguar za prodej akcií a stává se většinovým akcionářem Googlu.

- KSČíny znárodňuje indickou firmu Tata s odůvodněním, že Dalajláma dělal pro Tatu marketingového poradce.

- Oficiálním jazykem světa se stává čínština a kdo neumí čínsky je proti nám, jak hlásají chipy v hlavě.

Matrix všude kolem...

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Mám dotaz, platí ještě ty "Google stravenky", když Tata koupila Google?

Anonymní řekl(a)...

Google stravenky stále platí a to všude kromě Tibetu. Čína ještě zavádí China bony na odběr čínského jídla pro chudé nebo na odběr luxusního zboží v Tuzexu, nyní Chinexu.
:-)))

Okomentovat