Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Chcete vlastnit MyEgo, YourEgo, OurEgo nebo spíše profesionální mEgo?

My IdeasKaždý si někdy hýčká své ego, snaží se vypadat na úrovni, či alespoň zajímavě. Někdo své ego umí dobře prodat, umí se prosadit v životě i v podnikání, ať už díky svým znalostem, schopnostem nebo dobrému marketingu.

Někdy je možná naše ego důležitější, jindy na něm nezáleží, někdy nám naše ego roste samo, jindy nám pomáhají přátelé, kolegové a známí ve společnosti, kde se pohybujeme.

Asi většina má někde na Webu svůj osobní profil (online ego) a obvykle nemáme dostatek času, trpělivosti ani síly všechny online profily udržovat v aktuálním stavu, ať už to jsou profily na Blogger, Facebook, Flickr, LinkedIn, MySpace nebo dalších stránkách. Zmiňoval jsem se již o LinkedIn, který se mi líbí, neboť kromě osobního profilu a kontaktů, je možno ho využívat i jako profesní životopis (generuje .PDF), jako jobs portál, či odborné diskuzní skupiny.

Něco podobného, ale v mnohem rozšířenější podobě nabízí relativně nová služba mEgo.com a musím říci, že technologicky dost profesionální, alespoň tak na mě působí po vyzkoušení některých funkcí. Jestli už to někdo zkoušel, tak už jistě má "one of the first mEgo accounts in the world".

mEgo.com - The next generation in digital self expression!

"mEgo is the first dynamic visual profile that allows you to take your online profile with you. Share profile information, videos, photos and feeds from a simple, portable and cool interactive avatar. mEgo is the next generation for digital self-expression, get your mEgo now!"

mEgo is the first dynamic visual profile that allows you to take your online profile with you.

Kromě online profilu s variabilním množstvím informací nabízí i možnost přidat si oblíbené RSS feeds, video player pro YouTube, umožňuje napojení na fotogalerie z Flickr nebo Photobucket, Amazon.com Wishlists, LastFM Playlists, Image & Podcast feeds, či del.icio.us bookmarks.

Tu kombinaci skvělého interface a technologie na pozadí jsem ještě nikde neviděl a to se jedná teprve o beta verzi. Jsem zvědav, jak se tento projekt posune dle podnětů uživatelů, neboť se mi zdá, že ten autorský tým má dobře našlápnuto.

mEgo.com - The next generation in digital self expression!
Source: mEgo.com

No a tuhle krátkou prezentaci mEgo na TechCrunch40 konferenci každopádně doporučuji, neboť takhle mají vypadat prezentace. Trvá necelých 7 minut, hlavně je ale zábavná, neboť ty dvě dámy působily profesionálně a mile, žádná nuda:



mEgo zatím asi není na prodej, jak jiná ega, ale můžete si koupit mEgo trička, mikiny, tanga!, tašky, čepice, či hrníčky s logem. Docela zajímavé, jak si rozjíždějící projekt dává záležet i na takové propagaci. Budu o to uvažovat, jak začneme s propagací vlastních projektů, neboť takový správný název na boxerkách nemůže mít chybu :-)

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Koukám, že jsi opravdu vyhrál sázku, že napíšeš o "maj egu" celý článek a přitom to nebude o tom "jeho egu", co je na prodej za půl mega. Pěkné :-)

Cayman řekl(a)...

Nebylo to o "jeho egu", ale slovíčka se hodila při úvodu do služby mEgo, o které jsem psal.

Mimochodem, jsem zvědavý, který ichtyl tu jeho doménu koupí. Klidně bych mu nějaký balík peněz přál, neboť pro pobavení na Webu udělal hodně poctivé dělnické práce a ve své podstatě je mi jeho postava docela sympatická :-)

Vadí mi ale trochu ta namyšlenost, zkreslování faktů o návštěvnosti, nadhodnocování ceny za staré a skoro bezcenné články,...

No uvidíme, pak se o tom můžeme pobavit.

Okomentovat