Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Krajina (s nábytkem) našich snů aneb města, kde bychom chtěli bydlet

My IdeasPsala mi žena amerického šéfa, se kterou někdy pokecáme po ICQ a "postěžujeme" si společně na šéfa (já) a na manžela (ona), že se s manželem rozhodli strávit kus života někde ve světě.

Prý, život je krátký na to, abychom stále pracovali a jen vydělávali prachy.

"We decided, that we are going to be living in five international cities over the next 2 and a half years. One of them is Prague."

Chtějí si vybrat 5 měst, kde by postupně strávili nějakou dobu - prací, životem, zábavou, poznáváním a rozšiřováním obzorů.

"We wrote down all the places in the world we want to live in, and they are all over the world. First, we go to Panama, then Reykjavik (Iceland), Prague (Czech Rep), Florence (Italy), and then Wellington (New Zealand), where we will live permenently."


"Virtual office" nám dává křídla!

No jo, Amíci, říkal jsem si nejprve. Ti si to můžou dovolit, neboť díky jejich virtual office, tj. práci přes Internet, můžou pracovat kdekoliv, firmu se zaměstnanci a zakázky v USA můžou řídit odkudkoliv na světě, pár miliónů na kontě pro začátek také mají, no a anglicky umí také docela dobře :-)

Napadlo mě, že to ale není vůbec špatný nápad, proč si tedy nenapsat pět míst ve světě, kde bychom chtěli strávit nějakou dobu? Začal jsem tedy přemýšlet (mimořádně), jakých pět měst bych zvolil já. Není to vůbec jednoduché a spíše bych dal dohromady 10 měst nebo "countries".

Jak ale vybrat jen pět míst na světě? Navíc, když existuje tolik "světů", kde jsme nikdy ještě nebyli?

Ideální by bylo nejprve navštívit a dobře poznat všechny země na světě a pak se rozhodnout, co by se nám nejvíce líbilo. Horší je, že se to nedá za život stihnout, když neděláte průvodce v cestovce :-)

Až dokončím ty hlavní rozpracované projekty v USA, o kterých jsem se zmiňoval v příspěvku New York, Pompano Beach..., tak se rozhodnu, jakou cestou se vydám.

Díky tomu, že jsme taková "polétavá" rodina se svobodným přístupem k životu a hlavně, že "všude je chleba o dvou kůrkách", tak jsem vážně zvědav, kde budeme za rok touhle dobou. Nevím, ale už se těším.

"Top 5 lokalit na světě" (prozatimní seznam):

1. New York
2. Ft. Lauderdale
3. San Francisco
4. Roma "La citta vecchia"
5. Porto Moniz (Madeira) - na stará kolena :-)


Cayman Islands

Mimochodem, kamarád má domeček v Beskydech a je to jeden z nejspokojenějších a nejvyrovnanějších lidí, co znám. Není ten život krásný, ať se nacházíme kdekoliv na světě?

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Já bych bral:
Praha
Paříž
Londýn
New York
Sydney

Z toho jsem byl jen v Praze a Paříži. :)

Anonymní řekl(a)...

Takhle z boku:

Seoul (South Korea)
Havana (Cuba)
Bogotá (Columbia)
Johannesburg (South Africa)
Wellington (New Zealand)

Nemam rad zimu ;-)

Okomentovat