Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jaro, léto, podzim, zima, imperialismus aneb proč oceňuji medaili pro Mašíny

New YorkMám ještě chvíli čas před odjezdem k moři a uzavřením kontraktu v US, tak si dovolím ještě trochu pohanět komunisty, kterým to ale stejně nevadí, neboť morálku žádnou nemají a nikdy neměli.

Každopádně, oceňuji, že "ogar s gulama" našel tu odvahu a ocenil alespoň takhle morálně skupinu bratří Mašínů, a děkuji mu za to.

Když jsem viděl na videu v minulém příspěvku ty mladé komunisty, jak vyzývají k návratu k socialismu, tak jsem přesvědčen, že ocenění Mašínů má svůj význam a plně s ním souhlasím.

Je mi jen líto, že ve společnosti je stále hodně lidí, kteří jsou tak deformováni komunistickou morálkou, ať už z vlastního "přesvědčení", rozuměj s vlastním komunisty vymytým mozkem, či jim ty názory někdo předal "výchovou" a deformoval tak jejich pohled, morálku a společenské uvědomění na hodně dlouho.

Nemyslím si to sám, jak vidno třeba z jednoho příspěvku v diskuzi pod níže citovaným článkem:

"Názory většiny lidí střední, starší, ale kupodivu i mladší generace na otázky morálky, na šlechtu, církev a, jak vidno, i na protikomunistický odboj a bratry Mašíny jsou formovány komunistickou výukou dějepisu a občanské nauky tak důkladně, že si ti lidé vůbec nepřipouští, že by se mohli mýlit. Tím hůře pro nás ostatní."


Proč jsou někteří i chytří lidé proti ocenění Mašínů?

Už v roce 2004 senátor MUDr. Jan Rakušan, který jinak dle jeho slov chápe "zrůdnost totalitního režimu" a že "za demokracii je nutné bojovat třeba i se zbraní v ruce", byl zásadně proti a argumentoval, že "zločin zůstává zločinem" v každé době.

Kdy senátor Martin Mejstřík mu na to dokonale odpověděl:

"Mám pocit, že nekomunistickým oponentům vadí na ocenění Mašínů a spol. již prostý fakt, že při svých akcích zabili či těžce zranili lidi. A asi pro ně není už tak důležité, zda měli či neměli nějakou uniformu. Bytostně s jejich rozpolcenými pocity soucítím a nechci je zlehčovat. Jsem poslední člověk, koho by těšily války a zabíjení druhých. Na druhé straně jsem přesvědčen o tom, že existují hodnoty, "vyšší princip", za něž (nějž) je třeba bojovat."

"Nikdo ze skupiny Mašínů nerozpoutal v zemi teror, nebyli to oni, kdo vraždil a popravoval nevinné, kdo zavíral lidi do lágrů a kriminálů, kdo sebral lidem majetek a staletí budované grunty, kdo se pokusil zdecimovat tisíciletou kulturu této země, kdo zašlapal do země lidskou svobodu, právo na vlastní názor, na volbu. Mašínové a jejich skupina se tomuto teroru pokusila vzepřít."

Zde pak napsal Tomáš Sokol pěkné právnické hodnocení:

"Za takového stavu věci je pak ozbrojená vzpoura něco, co lze jen schválit. To nemám ze sebe, ale poněkud kulantněji to říká §3 zákona č. 183/1993 Sb. o protikomunistickém odboji. Dokonce si myslím, že tam užitá formulace o odporu legitimním, spravedlivém, morálně oprávněném a tedy hodném úcty, by se dala vykládat jako dodatečná legalizace aktů, která jsou jinak v míru nepřípustné. V každém případě ale, formálně a obecně vzato, nelze na ozbrojené akce v době po převzetí moci komunisty striktně nahlížet jako na protiprávní násilí."

Viz článek - Národní hrdinové - představy a realita


Převzala KSČ v roce 1948 moc "ústavní cestou"?

V poslední době komunisté také stále dokola melou hovoří o tom, jak KSČ v roce 1948 převzala moc "ústavní cestou", tj. prý bez použití zbraní. Tak si trochu zavzpomínejme:

Vzpomínka na únor 1948
"Nezapomenutelné jsou ty chvíle, když jsme poprvé dostali zbraně a kdy jsme byli okamžitě nasazení do akcí..."




NIKDO se pak nemůže divit Mašínům, že vzali zbraně a bránili se tomu komunistickému teroru. KDYBY NEBYLO KOMUNISTU, tak by Mašínové nestříleli ani by nikoho nezabili. V jejich případě stejně ale platí:

"Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem!" (Vyšší princip)

Je mi líto všech padlých a soucítím s jejich pozůstalými, ale boj je boj, válka je válka. Komunistický režim a ostnaté dráty kolem hranic jsou důkazem toho, že nebyl mír a nebyla svoboda.


Následující foto není nahrané...

Takhle to opravdu vypadalo v masně za socialismu, když mě rodiče poslali (naivně) koupit kus salámu a v prodejně měli jen pár balíčků sádla nebo špeku. O tom, že nebyl WC papír v celé zemi ani nemluvím.

KSČ - Zlaté časy v socialistických obchodech
Lidi nějak strašně rychle zapomínají...

4 comments :

Anonymní řekl(a)...

Cituji: Je mi jen líto, že ve společnosti je stále hodně lidí, kteří jsou deformováni komunistickou morálkou, ať už z vlastního "přesvědčení", rozuměj s vlastním komunisty vymytým mozkem, či jim ty názory někdo předal "výchovou" a deformoval tak jejich pohled, morálku a společenské uvědomění na hodně dlouho.

Komunistické smyšlení nemusí mít nutně jen ti kterým vymyli mozky ještě před převratem anebo ti kterým zdeformovali mozek (pra)rodiče. Znám třeba člověka, kterému je cca. 25 a je to komouš jako řemen, a k tomuto poznání došel úplně sám.

Už ve škole byl línej jak veš, po maturitě nastoupil na sociálku a od té doby tak žije, nikdy v životě nepracovat a myslím že nikdy nebude. No a protože má hodně času na přemýšlení a na dívání se okolo, tak prostě došel k závěru, že svět by byl spravedlivější, kdyby všechno bylo státní. Hrozně se ho třeba dotýká, že musí magistrátu platit za byt 3+1 v centru nehorázně vysoké regulované nájemné.

Takovíhle lidi vždycky byli a v socialistické EU kde se dá pohodlně žít bez práce i vždycky budou.

Cappy řekl(a)...

Vy ale o tom Komunismu víte úplný hovno.

Víte kdo to byl Klement Gottwald? Agent NKVD (později zavražděný na popud NKVD). Víte kdo to byl generál Ludvík Svoboda? Agent NKVD. Víte kdo to byl Zdeněk Fierlinger? Agent NKVD. Víte pro koho dneska pracuje Jyrka, Hašek nebo Lubka Zaorálků? Zkuste hádat, děcka.

A víte proč Komunismus žije? Víte vůbec, co je to ideologická subverze? Co je to Demoralizace? Destabilizace? Krize? Revoluce? Diktatura proletariátu? Normalizace....? Víte jak se svobodná společenství mění na diktatury?

Víte proč nikdo neprotestoval proti obsazení Finska? Anexi Polska? Okupaci Československa? Invazi do Afgánistánu? Okupaci pobalstkých států nebo Gruzie?

A proč se přitom tak vehementně protestovalo proti válce ve Vietnamu, Iráku, víte proč se protestuje proti radaru...?

Vy ale o tom Komunismu víte úplný hovno....

Bejt váma tak seru strachy.

Cayman řekl(a)...

Zadirre, máš pravdu, takové týpky taky znám. Líbí se mi to rčení "komouš jako řemen" a přesně to sedí :-)

Jsou to všichni ti povaleči, co za každého režimu budou myslet jen na sebe, budou se flákat a čekat, že jim pečení holubi budou sami padat do huby.

Cayman řekl(a)...

Cappy, já se také "třesu" strachy :-) Sice si nemyslím, že za všechno na světě může KGB, ale je mi jasné, kdo a o co se snaží.

Proto jsem pro US radar u nás, proto by mi vyhovoval i Američan jako prezident.

Sice nevím o všem, o čem se zmiňuješ, ale náhodou vím, co to byla diktatura proletariátu :-)

Viz - Co to byl stát

Okomentovat