Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Lapený v Google síti na LinkedIn aneb kdy půjdeme s Googlem na oběd :-)

Time for GuinnessNemám rád ty populární "buzz words", které se používají ve světě počítačovém, neboť to většinou zavání zase nějakou kulišárnou nebo bublinou, kdy podstatu pěkně vystihl autor toho úchvatného videa jak se stát milionářem na Internetu.

Navíc mi každý, kdo se ohánění všemi těmi pojmy, jako jen Web 2.0, Social Networking, Social Bookmarking,... připadá jako nějaký narcis, který si jen léčí své nízké ego. A to teď nemám nic proti žádným internetovým službám, které můžou být skvělé, jen mi vadí, když se používá ta reklamní omáčka kolem všeho.

Rád nazývám věci pravými pojmy, prostě a jednoduše, když někdo něco udělá dobře, tak to není třeba balit do líbivého kabátku, ale stačí tomu říkat např. dobrá a přínosná služba, v opačném případě to označit jako volovinu a hloupost pro hračičky.

Je to podobné jako s lidmi, i když u těch se musíme většinou krotit a zvýšit hladinu tolerance. Nejde přece říkat šéfovi nebo zákazníkovi na rovinu ser štveš mě, ale tam se to musí trochu diplomaticky zabalit.


LinkedIn aneb jaké je mé hodnocení po půl roce používání?

Před časem jsem psal v příspěvku Kdo chybí na LinkedIn jako by ani nebyl o jedné takové dobré a přínosné službě a musím říci, že LinkedIn mě zatím nezklamala. (V komentářích jsem tam i uváděl, co konkrétně na LinkedIn využívám.)

Nevím, kde a jestli vůbec máte své profily někde na Internetu, ale LinkedIn profil se mi osvědčil v podnikání, v získávání nových kontaktů, několika nabídek na práci, či reálných kontraktech, kdy někdo hledal přesně mou specializaci. Skoro každý týden se mi někdo ozve s nějakou pracovní nabídkou, takže většinou musím odmítat. Líbí se mi ale to, že se jedná vždy o oslovení konkrétní osobou, takže jsem ještě nezažil nějaký spam.

To zabezpečení emailu, využívání interní pošty mezi členy sítě, konfigurace viditelnosti mých údajů a možnost participovat v mnoha interních zájmových skupinách a diskuzních fórech je vyřešeno dokonale.

Kdo nemá profil na LinkedIn, tak se samozřejmě nic neděje, neboť nikomu žádný profil na Webu nezaručí práci, ale pak se mě alespoň neptejte, kde sehnat nějakou "remote" zakázku, či kde sehnat nějaké lépe placené místo. Všechno dohromady se počítá a LinkedIn může být takovým malým střípkem, který může někomu pomoci.


Jaký je stav My Connections v LinkedIn síti?

Moc jsem nerozšiřovat svůj profil ani jsem nějak násilně nepřidával kontakty. Přidal jsem si jen pár známých a pár bývalých kolegů a ostatní se nějak ozvali sami. Pár dnů jsem měl stále 99 kontaktů v profilu a přemýšlel jsem, jak oslavím kontakt s číslem 100, kdy mě napadlo, že bych ho/ji mohl pozvat alespoň na pivko, panáka, či oběd, ať je nějaká legrace.

Nu a dnes jsem konečně přidal stý kontakt, kdy se mi ozvala nějaká HR pracovnice z velkého Google, že mě chce do své sítě. Takže jsem lapen do sítě Google a zvu slečnu - paní na oběd, kdy letenku si ale musí zaplatit sama.

Stav mé sítě k dnešnímu dni je tedy následující:

LinkedIn

Hezký je počet Friends of friends, potažmo Their friends, že :-)


Viz také - Related Links:

- Kdo chybí na LinkedIn jako by ani nebyl
- Jak se stát milionářem na Internetu

Mimochodem, ta firma v USA stále hledá vývojáře, kdy nabízí "remote work" pro .NET 2.0 / C# Software Developers a další pozice. Viděl jsem už několik jejich reklam, což by asi nedělali, kdyby měli plno životopisů ze světa. Ale asi klasicky nejsou lidi...

0 comments :

Okomentovat