Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak se krade Dobrá voda v zahraničních firmách

I am really angryKdysi jsem chválil Google za množství benefitů, které nabízí všem svým zaměstnancům, současně jsem ale upozorňoval, že všeho moc škodí, neboť kromě opravdových nadšenců tak láká také velké množství lidí, kteří se nechají nalákat právě na nějaké takové benefity.

No a zde mám něco pro trpké zasmání týkající se benefitů na pracovišti jako typickou ukázku, co všechno se může dít na pracovišti v ČR, když se tam začne vyskytovat větší (než malé) procento zmrdíků, ichtylů a vohnoutů.

Zdůrazňuji, že se v následujícím nejedná o Google, ale o jednu pobočku anglické firmy, kde nyní řeší, kdo tam ze zaměstnanců krade vodu a mlíko nebo co všechno to tam mají zdarma.

Viz následující email, co šel danou firmou a byl mi přeposlán:


Dear all,
It has come to my attention that on several occasions recently bottles of water, milk and other kitchen supplies disappeared on our floor, i.e. were stolen.

I kindly yet urgently count on your understanding that this is inappropriate and unacceptable. Besides this being a violation against law and the "Code of Conduct" we should, as a professional team with high standards, also never tolerate this under any circumstances.

I also need to inform that this officially qualifies as theft and will be dealt with accordingly, together with HR, if noted.

Coffee, milk, bottled water, fruit and all kitchen supplies are here for benefit for all of us and to create a positive working environment for our whole team during work hours.

Thanks for your understanding,
Regards,
*****
Senior Director of *****
...


Co dodat? Ještě se někdo diví, že se někdy dívám na ten malý "český rybníček" s mírným despektem? A to mám moc rád českou krajinu, české rybníčky i těch pár kopců, co zde máme ;-)

Za tohle opravdu nemůže ani ODS ani Klaus and Zelení ani Švejnar, ale jen a pouze rudé mozky komunistů a socialistická "morálka" s jakou všichni ti komunisty postižení rodičové vychovali ty mladé zmrdíky, kteří se i 20 let po revoluci chovají jako za socialismu.

20 comments :

Anonymní řekl(a)...

Ale kdeže komunisti, tomuhle se říká "malý český člověk", "malá domů", "bližší košile než kabát", "co je doma, počítá se".
Výchova, etické normy a žebříček hodnot, předaný dětem, nemá s komunisty příliš společného.

Anonymní řekl(a)...

Haha, Caymane, dobrej fór!

Wu: Ale ten "malý český člověk" byl vychován kdy? Taky si myslím, že za socialismu.

Zajímalo by mě, jaká to je firma :-))

Cayman řekl(a)...

Ano, je to "malý český člověk", ale já jsem přesvědčen, že ty pokřivené "etické normy a žebříček hodnot" jsou opravdu pozůstatkem po komunistické výchově. Vem si, Wu, že komunisté tady 40 let vymývali lidem mozky a dodnes nedají pokoj.

To je totiž to nejhorší, co zde komunisté zanechali i těch skoro 20 let po revoluci a málokdo si to dokáže přiznat.

Netýká se to jen všech těch starších ročníků, co dodnes volí komunisty, ale právě těch mladých, kteří si komouše moc nepamatují, ale byli vychovávaní právě těmi "postiženými" rodiči.

JT: Tu firmu nemůžu sdělit, to by šlo asi hned do bulváru na titulní stranu ;-)

Anonymní řekl(a)...

jt: možná, a možná je to národní povahový rys.

Já si nejsem jistý, jestli komunisté vymývali mozky tím způsobem, že by vnucovali pokřivený žebříček hodnot ... spíš si ho pokřivil každý sám pod tlakem okolností. Komunisti jsou jen takové zaklínadlo, univerzální viník :)

Cayman řekl(a)...

K tomu "pokřivený žebříček hodnot" za komunistů:

Myslel jsem to tak, že komunisté nutili lidi něco jiného dělat a něco jiného si myslet. Jinými slovy doma poslouchat Svobodnou Evropu, nadávat na režim, a venku "držet hubu".

To je ta pokřivená "výchova", která se projevuje v pokřivené morálce a hodnotách dodnes.

Moc pěkně jsi napsal "spíš si ho pokřivil každý sám pod tlakem okolností", čímž jsi uvedl přesně ty samé důvody, jako já.

Nebyly náhodou ty "okolnosti" právě komunisté, estébáci a socialismus?

Anonymní řekl(a)...

A před tím Gestapo.
A před tím ... třeba chudoba.
A před tím tajná C.K. policie.
A před tím germanizace.
A před tím nevolnictví.
A před tím rekatolizace. O nevolnictví nemluvě.
A před tím poměry třicetileté války.
A před tím... Hm? :)

Cayman řekl(a)...

Bereš to moc fanaticky, každopádně komunistům to neodpářeš, ať se snažíš, jak chceš.

Každý rozumný člověk ví, že komunisti pokřivovali morálku 40 let a bude trvat generace, než se to napraví.

Anonymní řekl(a)...

Jak to fanaticky? Vždyť tvrdím, že je to složitější, a že takové jednoduché a široce oblíbené zaklínadlo "můžou za to komunisti" není dostatečné (jo a pozor, abys nesklouzl k představě, že snad komunisty hájím, to bych nerad; není to pravda).

"Každý rozumný člověk ví" - kvaziargumentace dovolávání se autority ;)

Anonymní řekl(a)...

Ano, Caymane, zatímco dnešní doba jí nepokřivuje. Dnešní doba je křišťálově andělsky čistá.

Dnes opravdu, ale opravdu není žádné pokrytectví, a pokud nás někdo obviňuje třeba z rasismu, je to plná pravda. Dále samozřejmě nás tato doba vychovává správným směrem - například nás učí, že i když máte peníze, tak soudy ani policii nepodplatíte. V této době platí na 100%, že když jsi nepoctivý, tak můžeš mít třeba miliardu na kontě a není Ti to nic platné, protože spravedlnost tu funguje bez ohledu na konto. Dále se tu všude jeví, že přednost mají správné a morální hodnoty, a to absolutní, zatímco peníze a pod.. jsou až druhořadé.

Raději nebudu pokračovat, ale Caymane ...

Cayman řekl(a)...

Mildo, dnešní doba není "křišťálově andělsky čistá" a nikde jsem to netvrdil nebo ano?

Všechno, co popisuješ, vzniklo ale jak? Kde se vzala ta morálka v lidech? Jaké hodnoty lidé získali a za jakého režimu? Kdo vychoval všechny ty dnešní podvodníky, tuneláře a hajzlíky bez morálních hodnot?

Zkus se nad tím zamyslet a možná si sám odpovíš. Nebo si opravdu myslíš, že po revoluci začali lidé najednou získávat nové hodnoty a morálku? Ne, navázali na to, co do nich vtloukal režim 40 let a bude trvat několik generací, až se toho celý národ zbaví.

Zásadní rozdíl dnes je ten, že se můžeš svobodně sebrat a odstěhovat se třeba do Kanady a nikdo ti v tom nebude bránit. Dnes můžeš své děti vychovávat jen dle svého nejlepšího svědomí a můžeš upozorňovat na tu špatnou morálku, na kterou asi narážíš.

Když se ti něco na dnešní době nelíbí, tak co děláš pro zlepšení? Věz, že můžeš dělat cokoliv, co si vymyslíš, takže budu rád, když mi sem hodíš nějaké příklady rasismu a co jsi ty konkrétně proti tomu udělal.

Mimochodem, jestli víš o nějakém uplácení, tak sem s tím. Podal jsi jistě trestní oznámení na někoho, kdo uplácel nebo čerpáš tyto informace z bulváru?

Díky za info.

Unknown řekl(a)...

Ano, hlavně že to máme na koho svést - všechno vzniklo za komunistů a nebýt jich, tak se teď máme v ráji, a každý by měl kolem sebe svatozář.

Ano, komunismus nás hodně pokřivil, to zcela bezesporu. Ale je slepé si myslet, že tato doba to nedělá. Nebo snad v zemích, kde komunismus nikdy nebyl jsou všichni lidé Mirkové Dušínové? Nikdy tam není korupce, nikdo nikdy tam nespáchal trestný čin? Atd.? Takový podvod kolem Enronu třeba vznikl jak? Na základě čtení Leninových spisů snad?

Ohledně toho upozorňování - velmi doporučuji třeba zkoumat fakta kolem holokaustu a veřejně se o tom šířit. Pak poznáte, že ani teď si nemůžete bez hrozby vězení pouštět do éteru každý Váš názor. To platí stejně tak v Česku, jako v Kanadě - sedět půjdete tady i tam.

Jak víš, že nedělám nic pro zlepšení? A co já jsem konkrétně pro to udělal - to nejlepší co lze - nepřipojuji se k fanatikům, a to ani ze strany zastánců protěžování jakéhokoli etnika, ani ze druhé strany. Zapojuji selský rozum, který mi říká, že problém je vyvolaný uměle (a pokud skutečně je, je asi tak tisíckrát zveličen), a podle toho se chovám a jednám. Ono to vypadá málo, ale když bude 99,99% lidí v tomto státě jednat podle zdravého selského rozumu, tak sposuta rádobyproblémů zmizí, než bys řekl švec.

Ano, vím o uplácení a trestní oznámení není problém podat. Stačí k tomu maličkost a to spravedlivé nestranné soudy.

Unknown řekl(a)...

Pardon, minulý příspěvek nemá úplný podpis - Miloslav Ponkrác

Cayman řekl(a)...

Nemyslím, že je těžké pochopit, kdo za všechno v tomto státě může. Dnešní doba není ideální, s tím souhlasím, ale pro názornost:

Koho "vychovala" dnešní doba? Toho, kdo se narodil po r. 89. Takže přicházejí v úvahu všichni, kterým je max. 19 let, že?

(Taková mládež toho moc ještě nezpůsobila, kromě nějaké vykouřené trávy, že.)

Zbývá tedy JEN a POUZE generace, která se narodila za komunistů, popř. navíc k tomu vychovala své děti v duchu komunistické výchovy.

TAKŽE kdo za všechno může? KDO může za všechno to rozkrádání majetku, podvody, tunelování, pletichaření v politice i v podnikání?

To není žádné svalování viny na komunisty, to je pouze realita. 40 let socialismu a vlády komunistů zdevastovalo morálku na několik generací dopředu.

Cayman řekl(a)...

A kdo měl v době revoluce 5-10 let, tak za jeho výchovu je zodpovědný kdo? Pouze RODINA a ŠKOLA. Nemůže za to žádná "doba" ani žádná "morálka".

Rodiče byli kdo? Jak se měli za socialismu a co dělali? jak vychovávali své děti? Podobně, kdo učil a učí naše děti?

Je snad úplně jednoduché pochopit, koho může vychovat nějaký bývalý komunista nebo přisluhovač režimu, který se za socialismu měl docela dobře a po revoluci najednou zjistil, že nic neumí, práci si nenajde, neboť ani neumí anglicky, že nestačí jen chodit do práce a na schůze KSČ, ale je potřeba také něco umět.

Unknown řekl(a)...

Víš Caymane jak moc jsou Tvoje názory shodné s komunistickými?

Například komunismus tvrdil, že on je skvělý, ale za všechno špatné můžou jiné - konkrétně imperialisté, a jiní rozvratní živlové.

Ty taky tvrdíš, že dnešní doba je skvělá, ale za problémy může někdo jiný.

Ohledně toho, koho vychovala která doba to zjednodušuješ. Proč tedy někteří lidé z té doby jsou kriminálníci, či špatní a jiní naopak dobří? Odpovím Ti: Protože doba za celou povahu člověka nemůže.

Navíc to Tvé "zbývá pouze generace, která se narodila za komunistů" je taky blbost - třeba moje babička se narodila dávno před komunisty a stále žije a těší se plnému zdraví.

Za rozkrádání majetku, atd.. si můžeme sami - protože to přehlížíme a protože tyto lidi činíme beztrestným (což je naše vlastní volba), a protože namísto toho abychom PŘIJALI ZODPOVĚDNOST ZA SEBE TADY A TEĎ, tak se vymlouváme na komunisty.

To co popisuješ - je realita jen zčásti. Stejně tak nás dnes tvrdě decimuje naše dělání si Boha z ekonomiky a peněz, kdy jediné coje cenné jsou prachy. Postavili jsme DPH a ekonomický růst jako božstvo, kterým zaklínáme každou sviňárnu v tomto státě a nejen v tomto státě.

Miloslav Ponkrác

Cayman řekl(a)...

Nemá cenu rozebírat vše, co zmiňuješ, je toho hodně a z různých oblastí - viz třeba zmínka o tvé babičce, která je v důchodu a nemá vůbec nic společného se současným podnikáním ani vztahem lidí k majetku jiných.

PROČ to sem pleteš?

Uvedu jen jednu věc, kde se evidentně mýliš a od čeho se odvíjí naše vzájemné neporozumění:

Píšeš: "Ty taky tvrdíš, že dnešní doba je skvělá". To já ale nikde NETVRDÍM, ba naopak stále dokola opakuji, že naše doba není "ideální". Ty ale slyšíš, že já zde vše idealizuji a to je rozdíl v našem vnímání.

Já osobně jsem zastáncem toho, že každý je zodpovědný za své činy a za svůj život, tak mi, prosím, nepodsouvej, že uvažuji jako komunisti.

Já jsem zodpovědný a zodpovědně také vychovávám své děti. KDO ale vychoval ty hajzlíky, co kradou vodu a mlíko v americké firmě? KDO je to naučil? Nad tím se zamysli a pochopíš, že za to opravdu nemůže tvá babička ani mé děti, ale děti pohrobků komunistů, kteří je patřičně vychovali.

Unknown řekl(a)...

"KDO ale vychoval ty hajzlíky, co kradou vodu a mlíko v americké firmě? KDO je to naučil? Nad tím se zamysli a pochopíš, že za to opravdu nemůže tvá babička ani mé děti, ale děti pohrobků komunistů, kteří je patřičně vychovali."

A kdo vychovává dnešní hajzlíky, kteří bez problémů ukradnou milióny, či miliardy a vše je ok? Jaký tahle doba dává vzor k tomu aby se lidé chovali jinak? Vždyť dnešní doba dává naprosto stejný vzor, který tu propaguješ.

Cayman řekl(a)...

"Vždyť dnešní doba dává naprosto stejný vzor..." - TAK tohle si opravdu nemyslím, i když jsem tady už několikrát argumentoval, že dnešní doba není ideální.

Můžeš, prosím, uvést konkrétně, který "dnešní hajzlík" ukradl nějaké miliony, či miliardy?

MOC by mě ta informace zajímala, neboť o žádném "dnešním" mladíkovi, tj. o někom, kdo vyrostl za kapitalismu, nevím.

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s Caymanem a taky si myslím, že komunisti zkazili morálku několika generací. A "kdo za všechno může"?

Stačí si vzít, kdy vyrostli všichni předsedové parlamentních stran (Topolánek, Paroubek, Čunek,...), kdo ze všech těch tunelářů a podvodníků byl komunista nebo vekslák nebo nějaký estébák.

Zdenek řekl(a)...

Cayman, 10:51 - například Lukáš Kohout, ale je fakt, ze ten je celkem ještě předrevoluční - *1983...

Jinak k tématu. Souhlasím, že 40 let socialistické nadvlády může mít svůj podíl na jakémsi ohýbání morálky. Avšak Čech (Moravák :) byl člověk flexibilní (moderní to slovíčko, dříve by se řeklo bezpáteřní) odedávna. Ale jako vždycky příliš generalizuješ.

Teď vyrůstá (dorůstá) moje generace, revoluční děti. Rodičové samozřejmě zažili komančismus. Jenže přišlo uvolnění v podobě revoluce a začala se zavádět "americká" výchova. Všechno dětičky můžou, sami za nic nemůžou. Rodiče se v podstatě vys*ali na výchovu svých dětí. Tak mi řekni, co je horší? :) Největší hajzlíci nejsou a nebyly děti komunistů, ale děti moderních zbohatlíků. Vím z vlastní zkušenosti z celkem nedávno projitého gymplu.

Netvrdím, že to dělají všichni. Chválabohu spousta lidí zůstalo normálních a vychovávají děti s úctou k autoritám (jako by měli být učitelé) a nenechávají zodpovědnost vychovávat na škole.

Dnešní doba je poháněná jedinou věcí - mamonem. Hamty, hamty, hamty, ať mám víc než tamty. To taky není správný. Je na čase smířit se tím, že ještě minimálně jedna generace bude taková pokažená. Doufám, že moje děti už na tom budou líp ;)

Okomentovat