Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Horečka sobotní noci a všechno je jinak

Je legrační, jak málo stačí, aby bylo najednou všechno jinak. Vím to, chápu to, jsem s tím vyrovnán, ale stejně mě to vždy mírně vykolejí.

Nu což, nic se nedá dělat, neboť chřipka nebo co to na mě skočilo, se musí vyležet a všechny plány se musí posunout. Každý pro to má pochopení - od šéfa, kolegů až po rodinu, která mohla jet příští týden se mnou alespoň na krátký výlet, neboť zrovna jsou nějaké školní prázdniny.

Všichni ale chápou, že zdraví je přednější, takže to štve asi jen mě, neboť nemám rád takové stupidní komplikace.


"Všechno jde, stačí chtít a umět!"

Tohle pravidlo, které neustále propaguji, platí ve všech situacích a jde uplatnit na všechny problémy, se kterými se setkáme. Kromě zdraví...

Najednou je totiž všechno jinak a opět se musí nastavit jiné priority, nepomůžou ani peníze ani žádné nápady na podnikání ani brblání o politice a našem vztahu k Pákistánu.

Jak málo najednou stačí ke spokojenosti - teplá postel, čajíček s citrónem, telenovely v TV, či sbírka starých desek, které mi pouští doma holky na novém gramofonu, aby se mi pěkně vleže snilo:

Stare gramodesky jsou dobre a patri na gramofon

Vyřídím jen pár urgentních mailů, napíšu všem omluvy s tím, že nevím, kdy budu "ready", neboť to záleží na tom, co řekne zítra paní dochtorka, a jdu opět přemýšlet, co všechno mi uniká a co se dá ještě za týden zachránit. Každopádně, budu mít alespoň čas si uklidit v hlavě a připravit nové nápady.

Napadá mě, jestli ty všechny pojistky, co mám, zahrnují i pojištění proti ztrátě budoucí zakázky, což bych se moc divil, když u nás nejde ani pořádně pojistit podnikání mimo Evropu ;-)

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Kdysi jsem přemýšlel, jak bych nějak origánelněji a zároveň od srdce přál někomu k narozeninám. "Hodně štěstí a zdraví" se mi totiž jevilo jako otřepaná písnička a už zaběhlá fráze. Ale ono je zdraví skutečně to nejdůležitější. Mnozí si ani neuvědomují, jak cenné je zdraví. (Je to jako najednou nemít končetiny - viz Ann). Člověk si často u vědomuje něčeho skutečnou hodnotu až "to" nemá...

Endorfin

Anonymní řekl(a)...

Stara socialisticka moudrost minulosti pravi, ze na rymu je nejlepsi zvykacka Sevak. Rozzvykat, zalepit obe dirky a zarucene nic netece :D

Brzke uzdraveni :)

Okomentovat