Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kolik vydělává Google Adsense nebo alternativní AdBrite reklamní systém?


Adbrite Online Reklama
Rozhodl jsem se, po několika posledních zážitcích a zprávách ze světa, že vyzkouším a začnu propagovat i jiné služby, jak jen ty od firmy Google.

Neznamená to ale, že teď hned začnu používat na všechno nějaké konkurenční služby, jen se mi přestává líbit, když nějaká firma začne zneužívat svého monopolu na trhu a mění třeba pravidla, jak se jí zlíbí. Je teď jedno, jestli se jedná o vyhledávač, online reklamu, či cenu elektřiny.


Google Adsense nebo AdBrite Online reklama?

Stále sice používám Google Adsense na doplnění nějakých starších stránek o kontextovou reklamu, která návštěvníkům může pomoci a současně i trochu vydělá na provoz Webu, ale začínám zkoušet i jiné reklamní systémy. Příjem z Google Adsense totiž neustále klesá a hlavně se nechci stát závislým jen na jedné firmě, na pozici v jednom vyhledávači ani na jednom reklamním systému.

Zkusím tedy nejprve změnit reklamní systém na AdBrite, který je jeden z nejlepších na trhu a shodou okolností do něho investovala ta samá firma (Sequoia Capital), jako do Google v jeho počátcích. Reklamní systém AdBrite je kombinace Google Adwords a Adsense, kdy navíc se AdBrite i Adsense dají kombinovat na jednom místě na stránce, což mi připadá úchvatné, stejně jako možnost vybírat si (schvalovat) reklamy, které se budou zobrazovat na Web stránkách.

Proto jsem také na chvíli umístil testovací kód reklamy AdBrite úplně dole zde na blogu, kdy nepředpokládám žádnou odezvu vzhledem k malému českému trhu. Nechci to tady v žádném případě zaplevelit reklamou, jen chci vyzkoušet všechny možnosti daného systému a pak se rozhodnu, co dále.

Na první pohled to vypadá opravdu moc dobře, proto kdo má zájem, aby jeho Web stránky vydělávaly na návštěvnosti, tak plně doporučuji k vyzkoušení všem, co znají jen Google Adsense. Zdá se mi to jako rozumná alternativa s docela slibným růstem.


Ztrácí pro mě Google Adsense na významu?

Určite ne, neboť stále je to jeden z nejrozšířenějších reklamních systémů na Webu, který mnoha lidem po celém světě, co mají reklamy Adsense na stránkách, přináší zisk. O tom, že se v Google Adwords a souvisejícím Google Adsense točí neuvěřitelné peníze mluví i samotný obrat firmy Google, které příjem z reklamy umožňuje poskytovat tolik produktů a služeb zdarma. Začíná být ale trochu "přegooglováno" ;-)


Google je stále (zatím) nejlepší!

Sice u mě ještě převládá pocit, že Google má nejlepší služby, ale poslední dobou mám velmi smíšené pocity. Pořád je co chválit, nové produkty a služby jsou úchvatné, navíc zdarma, ale začíná také stoupat počet výtek.

Nelíbí se mi také jeho taškařice, kdy mění PageRank, či jak někoho vyřadí mimo Google Index bez důvodu nebo vysvětlení. Originální heslo "Don't be evil" zřejmě definitivně ztratilo svůj původní význam poté, co Google začal cenzurovat vyhledávání v Číně na pokyn komunistické vlády ;-)

Proč to všechno? Kvůli penězům nebo aby byl první, jediný, největší? Peníze asi hrají roli vždy na prvním místě...


Viz další linky:

- AdSense Change Rules - Stupidity Stupidity Stupidity
- How Google Will Change SEO in 2008?

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

Bohužel prognóza, že začíná bezdůvodně blokovat účty dobrým uživatelům už se potvrzuje a opět jak jinak, než tak, že se takové rozhodnutí učiní přesně v době, kdy je již nárok na výplatu provize. Podle mě, je google jen monopol, co využívá své moci, manipuluje s netem a já se modlím, aby se našel brzo někdo, kdo mu bude aspoň takový soupeř, že nebude mít čas řešit nesmysle. Ke google mám teď takovou averzi, že stačí vidět jeho reklamu a už se mi otevírá kudla v kapse - ani tak nejde o peníze o které blokováním člověk přijde jako o princip. Vadí mi jak manipulují s lidmi, internetem a vším. Věřím ale, že jen otázka času, kdy google nebude jedinej a bude mít konkurenci na úrovni. Je dostatek dobrých obchodníků, kteří si najdou cestu.

Okomentovat