Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Nechci být prvním v Google ani na Seznamu!

Volovina jako krávaPřál jsem kdysi komusi první místo v Google, což má smysl v případě, že máme založeno online podnikání právě na pozici ve vyhledávači, kdy první pozice v Google nebo na Seznamu, příp. umístění na první stránce, nám může přivádět větší počet návštěvníků (zákazníků).

(Mé firemní stránky jsou také první v Google pro většinu klíčových slov a frází v několika klíčových kategoriích.)

Co když mám ale opačný problém a nechci být např. s tímto blogem první v Google ani první na Seznamu, či Yahoo nebo v MSN vyhledávačích?

Jedním z mých plánů na příští rok je zlepšit trochu profil tohoto blogu, aby se smysluplně zabýval několika hlavními tématy, co mě zajímají a kterým trochu rozumím. Budu také pracovat na zlepšení návštěvnosti, neboť jedině návštěvníci blogu a aktivní čtenáři dokážou pomoci profilovat blog do smysluplné podoby.

Tento blog má i bez nějaké snahy sice několik stovek čtenářů denně, ale je nutné s tím něco dělat, neboť profil návštěvníků je velmi rozmanitý a jedině specializace na pár oblastí to dokáže změnit ;-)


Nechci být první v Google ani na Seznamu!

Jak jsem analyzoval stávající návštěvnost, tak vůbec nerozumím, co to ten Seznam má za vyhledávač. Proč jsem třeba první na Seznamu pro spojení Google hry? Nemají nějakou chybu v algoritmu? Jak to můžu změnit? (Na vlastním hostingu bych to uměl, ale na Blogger.com to není tak jednoduché.)

Nechci být první v Google na frázi jahody z číny ani na fráze typu kupujete domény, zmrdi a ichtylové, profesionál vydělává, příp. kolik vydělává programátor. Nechci být první v Google ani na frázi nápady na podnikání USA ani nechci být první na jak být první v Google.

Souvisí to s profilem blogu, já vím, tak s tím začátkem roku snad něco udělám, abych nebyl první v Google. Co ale dělat, když nějaké fráze typu otvírání očí a srdcí nikdo nehledá?

To jsou ale starosti, což? Jak (ne)být první v Google :-)


Update 3.1.2008

Jak jsem psal výše, že nechci být první na Seznamu na Google hry, tak se podařilo. Je to asi tím, že sem chodí pár lidí přímo z IP rozsahu, co má Seznam.cz, tak asi někdo mrknul na algoritmus, hahaha.

0 comments :

Okomentovat