Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak zase svištím Prahou cadillacem :-)

Dokopal jsem se konečně k doplnění paliva do svého žihadla, takže můžu zase "svištět", jak se na správného automobilového závodníka sluší a patří. Možná se někdo diví, já takový propagátor dne bez aut a kritik všech šmejdů s auty, co porušují předpisy.

Přátelé, kamarádi, nedivte se! Já si to můžu dovolit, neboť nepatřím k těm hlupákům, co zamořují ovzduší v Praze, což jsou všichni ti, co jezdí každý den do centra města a pak se strašně diví, že stojí někde v koloně.


Já hlavně ale nepatřím mezi ty tupohlavy, co jen kvůli vlastnímu pohodlí blokují silnice tak, že prostředky MHD nemůžou projet - viz třeba následující foto se třemi zablokovanými autobusy, což následně způsobuje, že většina lidí v MHD má zpoždění a druhý den pak raději vytáhnou opět svá auta, bo si ověřili, že MHD je pomalejší.

ALE díky komu je jízda MHD pomalá?


Abych ale všem automobilistům nekřivdil, možná všichni v těch vozech opravdu někam spěchali, že by s něčím vážným do nemocnice?

Ale on všechny přejde humor, až jejich děti budou mít třeba dýchací potíže nebo alergie "neznámého" původu, až se u někoho v rodině začnou projevovat nějaké civilizační choroby, také "neznámého" původu. Tím samozřejmě nepřeji nikomu nic zlého, jen upozorňuji, že nic není bez příčiny a třeba dýchací potíže zcela určitě nejsou proto, že někdo nebyl v neděli na mši.

Někdo je prostě nepoučitelný a nedá se s tím opravdu nic dělat! (Mimochodem, nejhorší jsou ti s firemními auty, ty bych snad hned zařadil do kategorie zmrdů a ani je nemusím moc znát a posuzovat jejich důvody.)


Jen pro srovnání s vyspělými státy, jak na tom jsme:

Znáte někdo někoho, kdo by jezdil každý den do práce AUTEM třeba v Londýně nebo Dublinu?

A nyní tedy stručné představení toho mého ekologického žihadla, které ani nesmradí a ani nezavazí v koloně aut ve městě a slovy Johna Travolty z "Be Cool": "Je to Insight, cadillac mezi hybridy", :

Car in Prague

Car in Prague
Spotřeba:
Auto (Made in China) jezdí na 3x 1,5V AA baterie (Made in EU), dálkový ovladač 1x 9V baterie (Made in Japan).

Poznámka na závěr:
Auto na silniční provoz nemám z ryze praktických důvodů - 1. Nehodí se k našemu novému bytu na nábřeží a vhodnější bude nějaká jachtička, 2. Auto je nejhorší druh investice, které ztrácí na hodnotě každý den po zakoupení, 3. Auta smradí a v centru je rychlejší se pohybovat MHD nebo pěšky.

0 comments :

Okomentovat