Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

JT a tajemný EM, Letinka a poetická eL a jak se otevřít fantazii

JT v titulku nyní neznamená JTýho ze Step by Step, ale Jana Tleskače, kterého chtěl EM připravit o vynález ukrytý v... (kdo ví, co to byla volba Velkého Vonta a co znamenal list Gingko Biloba, tak nepotřebuje nápovědu).

Jsou prostě obrazy našeho dětství, které kdo nepoznal, tak nepochopí, kdo nenosil žlutý špendlík na klopě, neměl v kapse pár listů Gingka, tak nemůže pochopit to tajemno a dobrodružství, které jsme prožívali při pátrání po...

A co Letinka a poetická eL?

Čtení blogu Letinka bloguje na mě působí podobně a vrací mě do dětství, plného poezie, snů, představ a fantazie. Do doby, kdy čas ještě neznamenal peníze. Když navštívím blog Letinky, tak můžu odhodit zábrany, otevřít mysl, na nic si nehrát, ponořit se do myšlenek a přemýšlet, jestli mi něco neuniká při té neustálé životní honičce, kterou všichni prožíváme a málokdo z nás najde tu správnou cestu.

Opravdu si nevzpomínám, jak jsem na Letinku narazil, ale čtení jejího blogu mi připomíná poezii filmů typu Mary Poppins, kdy jsem s dcerou prožíval fantazii založenou na poezii, obrazech a hlubokých myšlenkách dovedně skrytých za pohádkovým příběhem.

Ano, to je ono, písání na Lentince je jako pohádka, takže jestli máte rádi pohádky (ze života), existuje-li ještě poetická struna ve vašem těle, nejste-li zaslepení, či omámení mamonem peněz a věcí, tak se začtěte do příběhů a vyprávění, které vás a vaše blízké dokážou pohladit.

Je teď úplně jedno jestli Letinka je managerka mezinárodní firmy, svobodná matka na sociálních dávkách, jestli je modelka, noční uklízečka v supermarketu, či tanečnice z Lúčnice. Jde o náš pohled na svět, naše hodnoty, náš přístup k životu. Takže co takhle zkusit nemyslet na nejnovější model mobilu, na disky z USA, na aukce nesmyslů na eBay, na prachy na kontě, ale zkusit otevřít oči?

Je nás málo, já vím, ale má naivita mě stejně popuzuje, abych to nevzdával, neboť každý se dokáže změnit a začít myslet i na něco jiného, jak na peníze. Myslím si, že komu se zalíbí alespoň něco z písání tajemné eL, tak není ještě ztracen.


A ještě pro všechny "nevěřící" Tomáše:

Jsem přesvědčen, že by se mi nikdy nepodařilo vydělávat tolik tisíc USD měsíčně, kdybych neměl fantazii, nadšení a otevřenou mysl, a proto bych si dovolil uvést ještě jeden citát od mého oblíbeného myslitele:

"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world." (Albert Einstein)

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

Letinka byla jednou z prvních, na kterou jsem na blogu narazila, a od té doby jsem taky její věrnou čtenářkou. Připadá mi to trochu, jako kdyby se člověk díval na svět skrze (jinak) barevné sklíčko.

Okomentovat