Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Letenka do New Yorku II.

Tak se budu asi muset smířit s tou cenou za letenky do New Yorku, jak jsem psal v předchozím příspěvku. Levnější lety nikde nejsou k nalezení, takže cena 52 062 CZK od StudentAgency je zatím nejlepší. Stejné letenky třeba přímo od ČSA jsou za 55 764 CZK s výhodou, že let je bez přestupu někde v Londýně nebo Mnichově, což určitě stojí za ty 3 tisíce.

Zkoušel jsem ten let posunout a prozkoumal všechny možné prodejce, ale výsledek je stejný. Počáteční cena někde vypadá lépe, ale na závěr online objednávky se dozvím výslednou cenu se všemi poplatky a je to zhruba stejné, popř. v itineráři se zobrazí třeba taková "maličkost", že to není přímý let, ale přestupuje se někde ve Vídni, Varšavě nebo v Římě, a navíc se tam třeba čeká 2-4 hodiny.

To bych ty prodejce fakt hnal bičem, když na začátku definuji, že chci přímý let!

Mám v tom ale pořád nějaký zmatek a budu muset asi najít nějakého profesionála, co se v té "logice" prodejců letenek, všech dealerů a leteckých společností, vyzná, aby mi to trochu objasnil. Nerozumím tomu ani za mák, viz třeba následující průzkum:

Zkusil jsem cvičně objednat 3 letenky do New Yorku u různých společností a v různých termínech a světe div se, stále stejné výsledky! Úplně jedno, na kdy chci ty letenky, jestli na příští měsíc, nebo někdy za 2, 3, 4, 5, 6 měsíců. Třeba jsem zadal, že chci letenky za rok a co mi vyšlo?

Nejlevnější letenky do USA na období 31.3.2008 - 11.4.2008, tj. skoro za rok:
- LETUSKA.cz - 27 000 CZK (bez tax) - Celková cena: 51 384 CZK

Zkoušel jsem i přímo CSA.cz, kde to vychází sice levněji (44 214 CZK), ale tam je potřeba ještě zavolat, neboť jeden den stojí návrat třeba 15 300 CZK, ale další den zase 25 201 CZK, popř. vrcholem koncertu je jejich nabídka zpátečních letenek v období 1. - 5.4.2008, kdy letenka stojí 173 400 CZK. Ano, 173 tisíc! Mají asi pěknej bordel v databázi :-))

Fakt nechápu?!? Takže letenky do N.Y. zakoupené skoro 1 rok dopředu jsou za stejnou cenu jako letenky na příští měsíc?

Božínku, asi zkusím spočítat, kolik by stálo si zařídit vlastní leteckou společnost, popř. alespoň vybudovat někde soukromé letiště. Ale zase nechci dopadnou jako Niky Lauda, kterému spadlo pár letadel a bylo po legraci ;-)

0 comments :

Okomentovat