Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

První místo v Googlu - Tip #2: Nepoužívejte na svých stránkách přehnaně reklamy!

Na základě emailů s dotazy, co dostávám, jak optimalizovat Web stránky pro různé Search Engines, tak bych zde ještě uvedl nějaké linky pro inspiraci. Kdo má zájem a dostatek času, tak může ještě zkusit prohledat Google na Search Engine Tricks, či na podobné fráze. Hned je o zábavu a o dobré SEO čtení postaráno.

Zajímavé SEO linky:

Existuje mnoho SEO Tips & Tricks, jak optimalizovat obsah Web stránek, jak správně psát HTML kód nebo jak ho naopak nepsát. Je ale na každém, co se mu ověří v praxi. Hlavní je nevěřit všemu, co tvrdí všichni ti SEO odborníci, nabízející zaručenou SEO optimalizaci a zaručenou první pozici v Google.

Až někdo z těch SEO odborníků bude mít za sebou alespoň pětiletou praxi přimo v Googlu nebo Yahoo, kde se podílel na vývoji nějakého konkrétního Search Engine, tak to bude něco jiného ;-)

Viz také - Google Ranking Formula: "The exact Google algo will only be known to Google. It is a closely guarded secret."

Myslím, že případná "penalizace" různých Search Engines může více ovlivnit pozici ve vyhledávači než různé využívané SEO tipy a triky, se kterými se setkáte na Webu.

Proto doporučuji nepoužívat nikde na Web stránkách žádné přehnané reklamy, žádné chytrácké linky, žádné placené linky ani jiné reklamní chytračiny. Nebo si snad myslíte, že vývojáři, kteří vytvářejí nějaký profesionální Search Engine, který by měl vracet relevantní odkazy, že dobře neví o těch, kteří svými stránkami chtějí jen vydělávat, tj. třeba jen generovat umělou návštěvnost?

To také souvisí s mým základním Tipem #1, že každý by se měl spíše soustředit na kvalitní obsah Web stránek, který přitáhne lidi a úplně až na konci si hrát s nějakou SEO optimalizací, reklamními PPC kampaněmi, placenými články a zpětnými linky, příp. by se raději neměl vůbec nezabývat reklamou ani žádnými SEO triky.

Copak musí být všechny Web stránky na Internetu plné reklamních bannerů, reklamních menu a placených linků, které jen štvou lidi? Máte snad rádi stránky plné reklamních pop-up oken na popředí, či stupidních reklam přes půlku obrazovky?

Díky vesmíre, že alespoň existují dobré prohlížeče (Firefox, Opera) s možností blokovat reklamy, díky, že existují kvalitní firewalls, které všechny reklamní stupidity dokážou odfiltrovat již před načtením stránky!

Viz také - Search engine optimization (Wikipedia)


Co mi tedy stačí k první pozici v Googlu?

  1. Generuji kvalitní kód svých stránek v HTML, PHP, ASP, Javě,... pomocí RAD nástrojů založených na optimalizovaném kódu, Master & Site Templates, CSS;

  2. Kód stránek zásadně nepíšu, ale nechávám si ho generovat z RAD tools, veškerá SEO optimalizace pak spočívá jen v úpravách šablon nebo templates;

  3. Věnuji se plně kvalitnímu obsahu, který obsahuje jen relevantní linky a minimum reklam;

  4. Buduji komunitu návštěvníků a přátel s podobnými stránkami, s podobnými zájmy a s kvalitním obsahem;

  5. Každý nový projekt na vlastní doméně pošlu jen do největších vyhledávačů a adresářů k zatřídění, ať nemusím čekat 2 měsíce na "objevení" stránek:

Google - http://www.google.com/addurl.html

Yahoo - http://docs.yahoo.com/info/suggest/

OpenDirectory - http://www.dmoz.org/add.html

InCrawler - http://www.incrawler.com/cgi-bin/dir/addurl.cgi

(Takových služeb se najde na Webu několik tisíc, stačí vybrat 10 největších a ostatní si to již mezi sebou "vymění" samy.)


Můj SEO Tip #2:

Nepoužívejte na svých stránkách přehnaně reklamy, nezapojujte se do žádných výměnných kampaní s linky - vyhnete se tak penalizaci ve vyhledávačích. Nepovažujte návštěvníky vašich stránek za hlupáky, co budou jen klikat na vaše reklamy a affiliate links jen proto, že zrovna vy chcete vydělat.

Poznámka: Když už na něco upozorníte formou ikony nebo linku, tak ať je to alespoň něco kvalitního, co zlepší obsah vašich Web stránek.

0 comments :

Okomentovat