Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kocourkov v Česku aneb komunisti všude - 2.díl

Co si má normální člověk myslet o morálce ve státě, kde šéf veřejnoprávní České televize (Jiří Janeček) zatajil své členství v KSČ? Jeho kamarád a přímý podřízený (František Lambert), kterého si tam dosadil na místo vrchního a programového ředitele, byl pro změnu v KSČ a navíc i v Lidových milicích a tři roky to tajil a porušoval tak lustrační zákon.

Jak je možné, že místopředsedkyní Rady České TV, další bývalá komunistka (Helena Fibingerová), si myslí, že členství šéfa TV v KSČ není problém a "v žádném případě by se tím Rada neměla zajímat"?

Božínku Helenko, není snad v Kodexu České televize přijatého poslanci uvedeno: "Pracovníci, kteří se podílejí na vysílání veřejné služby, musejí splňovat vedle odborných požadavků i požadavky mravní"?

Vůbec, co dělá koulařka v Radě České televize placené z našich daní? To má být jako nějaká "trafika" bývalé sportovkyni, jejíž jedinou kvalifikací je to, že kdysi házela koulí (mohla by být ráda, že se moc neprověřoval doping)?

Co si může člověk myslet o parlamentu, kde sedí bývalý bachař v komunistických věznicích (Josef Vondruška), nyní poslanec za KSČM, který mučil politické vězně a existují na to svědci? Navíc, na otázku LN, jestli necítí morální problém odpovídá:

"Maří Magdaléna měla původně také špatnou pověst a stala se svatou."

Jsem "zvědav", co ještě vyleze na povrch, až se otevřou archívy STB. To se pak dozvíme, že tihle panáčci, popř. partička dalších, třeba udávali lidi?

To nás všichni ti bývalí komunisti a estébáci mají stále za blbce? Proč pořád lezou do vysokých funkcí? Když už jim to není trapné před veřejností, tak alespoň před svými dětmi a rodinou by se snad měli stydět? Nebo opravdu nemají žádnou morálku, nestydí se ničeho? Asi ano, neboť svým kariérismem za komunistů se již projevili dostatečně.

"Vrána k vráně sedá a oči si nevyklovou..."

0 comments :

Okomentovat