Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Beta verze GUI aplikace pro Oracle databázi konečně dokončena!

My IdeasTož konečně se mi povedlo zdárně překompilovat new version GUI aplikace pro Central Repository v Oracle databázi. Skvělé, dokonalé!

Ty externí knihovny a správné nastavení všech parametrů pro Oracle Instant Client mi daly zabrat, ale nakonec se vše povedlo a připojení funguje excelentně. Připojení a prohlížení tabulek přes OCI knihovny v céčku je extrémně rychlé, na servery v US snad dokonce rychlejší jak pro local dB, co mám na testování, ale to je spíše konfigurací lokální dB, kde ještě navíc běží Oracle APEX a spousta dalších věcí.

Musím opět pochválit Oracle technologii, se kterou posledních pár měsíců pracuji velmi intenzivně, za naprosto profi řešení. (Kam se hrabou všechna rádoby řešení založená na MS SQL, MySQL, popř. SQLAnywhere.)

Sice mi trochu trvalo, než jsem přišel na to, že nastavení Oracle Instant Clienta potřebuje trochu něco jiného, jak jednoduchá definice pro plnou verzi Oracle Clienta (třeba pro EE nebo i pro XE databáze), ale nyní je vše OK.

Někdy příště, až dokončím User's Guide, tak sem doplním ještě přesný popis s tipy, co a jak správně nastavit na "čisté" stanici jen s GUI aplikací, a jak to zkombinovat na stanicích s již nainstalovanou nějakou verzí Oracle Clients, popř. i s lokální Oracle dB.

Myslím, že jsem vyzkoušel skoro všechny varianty a vyřešil většinu potenciálních problémů spojených s různými verzemi Oracle databáze. Navíc jsem vše otestoval na 3 různých verzích s Windows 2000, XP i Vista, včetně kombinace s několika různými Unix / Linux servery.

Dnes mě čeká ještě dokončení správného user-friendly nastavení různých NLS parametrů, časových zón, dle právě přihlášeného uživatele, no a na závěr jen příprava prezentace.

Nic, kamarádi mě vytáhli na jedno zasloužené pivko ;-)

0 comments :

Okomentovat